3 x de lekkerste notenpasta
in Snacks
2 min. leestijd

3 x de lekkerste notenpasta

notenpasta-recept-vegan-glutenvrij
Noten. Dat is het enige wat je nodig hebt om je eigen notenpasta te maken! Ik maakte voor jullie 3 x de lekkerste notenpasta: cashew & cacao, spicy hazel & amandel en pompoen & zonnebloempit. Allemaal bevatten ze gezonde vetten die (met mate) bijdragen aan een goede gezondheid. Voeg bijvoorbeeld een theelepeltje notenpasta toe aan je smoothie of besmeer er een warme toast mee. Een van mijn favoriete snacks is een appel of banaan met een beetje notenpasta. Het geeft je energie voor uren! En had ik al gezegd dat het een supertof cadeau is voor Kerst? Maak een glazen pot schoon, schep er je eigen gemaakte notenpasta in en plak er een zelfgemaakt label op.
notenpasta-amandelpasta-cashewpasta-pompoenpitten
Cashew & Cacao 2 cups cashewnoten 2 el rauwe cacaopoeder 2 el ahornsiroop snuf zout Verwarm de oven voor op 175 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Rooster de cashewnoten zo'n 10 minuten. Hou ze goed in de gaten, ze moeten goudbruin zijn. Laat de noten 10 minuten afkoelen en schep ze dan in de keukenmachine. Voeg het zout toe. Laat 10-15 minuten aanstaan tot een super creamy notenpasta is ontstaan. Liever te lang dan te kort, want alle oliën moeten zijn vrijgekomen. Voeg de ahornsiroop en cacaopoeder toe en laat nog 1 minuut draaien. Schep in een glazen potje en sluit goed af. Je kunt de notenpasta minstens twee weken bewaren. Spicy Hazel & Amandel 1 cup hazelnoten 1 cup amandelen 1 el speculaaskruiden snuf zout Verwarm de oven voor op 175 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Rooster de amandelen en hazelnoten zo'n 10 minuten. Hou ze goed in de gaten, ze moeten goudbruin zijn. Laat de noten 10 minuten afkoelen en schep ze dan in de keukenmachine. Voeg het zout toe. Laat 10-15 minuten aanstaan tot een super creamy notenpasta is ontstaan. Liever te lang dan te kort, want alle oliën moeten zijn vrijgekomen. Voeg de speculaaskruiden toe en laat nog 1 minuut draaien. Schep in een glazen potje en sluit goed af. Je kunt de notenpasta minstens twee weken bewaren. Pompoen & Zonnebloempit 1 cup pompoenpitten 1 cup zonnebloempitten snuf zout Verwarm de oven voor op 175 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Rooster de pompoenpitten en zonnebloempitten zo'n 8 minuten. Hou ze goed in de gaten, ze moeten goudbruin zijn. Laat de pitten 10 minuten afkoelen en schep ze dan in de keukenmachine. Voeg het zout toe. Laat 10-15 minuten aanstaan tot een super creamy notenpasta is ontstaan. Liever te lang dan te kort, want alle oliën moeten zijn vrijgekomen. Schep in een glazen potje en sluit goed af. Je kunt de notenpasta minstens twee weken bewaren. X Jolijn
chocoladepasta-vegan-notenpasta-gezond
Tine
Door

Tine

op 05 Dec 2015

Oh yumm ik houd echt van notenpasta! Tot nu toe nog niet zelf gemaakt, want ik heb maar een heel eenvoudige keukenmachine en ben altijd bang om hem de overbelasten. Maar ik ben wel héél nieuwsgierig om het proces van krokante nootjes tot romige pasta eens 'live' te zien. Misschien binnenkort toch eens het risico nemen!

Jolijn
Door

Jolijn

op 09 Dec 2015

Ja, de keukenmachine moet echt wel wat power hebben, anders dan lukt het niet. Hopelijk trekt hij het :-)

Iris
Door

Iris

op 05 Dec 2015

Ah, goede ideeën!! Vooral speculaaskruiden, je krijgt dan een soort speculoospasta (ik houd niet van speculoos maar dat komt vooral omdat er zoveel suiker in zit!) Dit zal wel heerlijk zijn! En mooie foto's!! Liefs

Jolijn
Door

Jolijn

op 09 Dec 2015

Klopt! Een lekker kerstachtig smaakje. Benieuwd wat je ervan vindt!

Jeroen van der Mark
Door

Jeroen van der Mark

op 07 Dec 2015

Mooi cadeau voor kerst inderdaad! Prachtige foto's :)

Jolijn
Door

Jolijn

op 09 Dec 2015

Dank je!

Stefanie
Door

Stefanie

op 04 Apr 2016

Net de cashewpasta gemaakt. Ik verkreeg een smeuïge pasta van de noten, maar zodra de cacao en ahorn er bijkwam, kreeg ik terug een korrelige massa. Ik heb dan maar wat sesamolie bijgedaan om toch een smeerbare pasta te krijgen. Lekker!!! Maar wat is het probleem, toch iets te weinig noten? Of toch nog niet lang genoeg? Ik nam zelfs niet zoveel cacao als voorgeschreven. Best in of uit de frigo bewaren?

Jolijn
Door

Jolijn

op 18 Apr 2016

Fijn dat hij toch nog zo lekker is geworden! Gek dat hij zo dik werd. Het kan zijn dat je de notenpasta nog iets langer moest laten lopen en anders kun je inderdaad wat extra noten gebruiken. Heb je hem al op? Ik bewaar hem buiten de koelkast en meestal is hij snel op :-)

Marvin
Door

Marvin

op 04 Dec 2015

Toffe recepten! De Cashew & Cacao lijkt mij het lekkerst. Zelf heb ik de Notenpasta van Myprotein. Smaakt me erg goed :)

Jolijn
Door

Jolijn

op 04 Dec 2015

Lekker! Ken ik niet dat merk.

Reactie plaatsen

Zak dieper in je lijf