3 x de lekkerste notenpasta

Noten. Dat is het enige wat je nodig hebt om je eigen notenpasta te maken! Ik maakte voor jullie 3 x de lekkerste notenpasta: cashew & cacao, spicy hazel & amandel en pompoen & zonnebloempit. Allemaal bevatten ze gezonde vetten die (met mate) bijdragen aan een goede gezondheid. Voeg bijvoorbeeld een theelepeltje notenpasta toe aan je smoothie of besmeer er een warme toast mee. Een van mijn favoriete snacks is een appel of banaan met een beetje notenpasta. Het geeft je energie voor uren! En had ik al gezegd dat het een supertof cadeau is voor Kerst? Maak een glazen pot schoon, schep er je eigen gemaakte notenpasta in en plak er een zelfgemaakt label op. Cashew & Cacao 2 cups cashewnoten 2 el rauwe cacaopoeder 2 el ahornsiroop snuf zout Verwarm de oven voor op 175 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Rooster de cashewnoten zo'n 10 minuten. Hou ze goed in de gaten, ze moeten goudbruin zijn. Laat de noten 10 minuten afkoelen en schep ze dan in de keukenmachine. Voeg het zout toe. Laat 10-15 minuten aanstaan tot een super creamy notenpasta is ontstaan. Liever te lang dan te kort, want alle oliën moeten zijn vrijgekomen. Voeg de ahornsiroop en cacaopoeder toe en laat nog 1 minuut draaien. Schep in een glazen potje en sluit goed af. Je kunt de notenpasta minstens twee weken bewaren. Spicy Hazel & Amandel 1 cup hazelnoten 1 cup amandelen 1 el speculaaskruiden snuf zout Verwarm de oven voor op 175 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Rooster de amandelen en hazelnoten zo'n 10 minuten. Hou ze goed in de gaten, ze moeten goudbruin zijn. Laat de noten 10 minuten afkoelen en schep ze dan in de keukenmachine. Voeg het zout toe. Laat 10-15 minuten aanstaan tot een super creamy notenpasta is ontstaan. Liever te lang dan te kort, want alle oliën moeten zijn vrijgekomen. Voeg de speculaaskruiden toe en laat nog 1 minuut draaien. Schep in een glazen potje en sluit goed af. Je kunt de notenpasta minstens twee weken bewaren. Pompoen & Zonnebloempit 1 cup pompoenpitten 1 cup zonnebloempitten snuf zout Verwarm de oven voor op 175 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Rooster de pompoenpitten en zonnebloempitten zo'n 8 minuten. Hou ze goed in de gaten, ze moeten goudbruin zijn. Laat de pitten 10 minuten afkoelen en schep ze dan in de keukenmachine. Voeg het zout toe. Laat 10-15 minuten aanstaan tot een super creamy notenpasta is ontstaan. Liever te lang dan te kort, want alle oliën moeten zijn vrijgekomen. Schep in een glazen potje en sluit goed af. Je kunt de notenpasta minstens twee weken bewaren. X Jolijn