Appelsmoothie met Kruiden
Gisteren was een feestje! Ik heb mijn contract getekend bij uitgeverij Nieuw Amsterdam. In mei (precieze datum volgt) ligt het Vegadutchie boek in de winkels. Een droom die uitkomt en waar al heel veel uren hard werk in heeft gezeten. Het boek staat vol heerlijke vegan recepten, maar daarover volgende week meer als ik ook de cover aan jullie mag laten zien! Sjoerd en ik zijn de laatste tijd verknocht aan warme smoothies. Ja echt, wárm. Ik ben een enorm smoothiemonster, maar in de winter vind ik ze meestal te koud. Door de melk even op te warmen krijg je een heel ander soort ervaring. De smoothie is zo ook beter te verteren door je lichaam. Je kunt je voorstellen dat je lichaam in de winter al hard bezig is met het warm houden van je lichaam. Als je dan ook nog koude dingen eet koel je meer af en moet je lichaam nog harder werken. Ook blust koud voedsel je spijsvertering, waardoor je buikklachten kunt krijgen. Stook tijdens koude dagen het vuurtje dus wat extra op met warme maaltijden en verwarmende kruiden. Deze appelsmoothie is een feestje voor je buik. De boekweit ondersteunt je darmen en kaneel verbetert de vertering van je eten. Kardemom wordt in Aziatische landen veel gebruikt tegen maag- en darmklachten. Ook geeft dit kruid de spijsvertering een boost. De notenpasta en kokosolie voegen gezonde vetten toe, waardoor je lang een verzadigd gevoel houdt. Warme Appelsmoothie met Kruiden voor 2 smoothies 4 kleine appeltjes, in blokjes 1 el kokosolie 1 tl kaneel 1/2 tl nootmuskaat 1/2 tl kruidnagel 1/2 tl kardemom 350 ml plantaardige melk 1 medjouldadel, ontpit 1/3 cup boekweitkorrels, 1 nacht geweekt 2 el notenpasta, zoals amandelpasta of pindakaas snuf zout Spoel de boekweitkorrels af in een zeef. Verwarm in een pannetje de kokosolie en bak de appeltjes met de kaneel, nootmuskaat, kruidnagel en kardemom 5 minuten op zacht vuur. Voeg dan de melk toe en verwarm alles nog 1 minuut op. Doe alle ingrediënten in de blender en laat een egale smoothie ontstaan. Enjoy met een klein lepeltje!