Bananenijs met Pinda & Kersen

We hebben de kampeerspullen pas vijf dagen in de kast liggen, maar het voelt veel langer. Het is fijn om weer thuis te zijn na zo'n fantastische reis. Drie weken lang hebben we met ons kleine autootje 5000 km gereden. Via Frankrijk en Baskenland naar Portugal en weer terug. Vooral Baskenland en de ruige kust boven Lissabon hebben een plekje in mijn hart veroverd. Portugal heeft geweldige stranden met hoge golven die constant bewoond worden door surfers. Als ik jullie één plek kan aanraden is het wel Sintra! Sjoerd had me al wekenlang bestookt met verhalen dat dit stadje bij Lissabon zo mooi is dus ik dacht dat het alleen maar kon tegenvallen, maar nee. Het is een sprookjesachtige stad gebouwd tussen de bergen. Overal waar je kijkt zie je prachtige kastelen, bergen, tuinen en bloemen. En je hebt er ook een aantal superleuke tentjes waaronder Café Saudade waar je salades en lekkere broodjes kunt eten, sojalatte's kunt drinken en je bestelt er ook nog eens de beste Pastel de Nata, de zoete specialiteit van Portugal. Iedere dag opstaan met onze voeten in het gras was een feest. En natuurlijk iedere dag zwemmen in de zee of een rivier. Het buitenleven vind ik echt heerlijk. Ik word er zó relaxed en blij van. We hadden maar één klein gaspitje mee dus het waren vooral simpele stoofpotjes of pasta's die we op de camping maakten. En we aten natuurlijk veel salades en fruit. Tijdens het kamperen word je gedwongen om simpel te eten wat ons goed beviel en weer veel inspiratie gaf. De allerlekkerste maaltijd aten we in Hostel Almaa in Sintra. Een must-stay als je naar die plek gaat. We kregen een 4-gangen vegan & organic menu met onder andere zwarte rijst, linzenstoof en salade en een heerlijk kokostoetje waarvan ik het recept zéker met jullie ga delen. Wat ik het meest gemist heb onderweg is wel duidelijk: bananenijs. Het was sommige dagen ontzettend heet, maar het ijsniveau lag niet zo hoog in Portugal dus we fantaseerden bijna dagelijks over een bakje koud bananenijs. Bij thuiskomst renden we direct naar de winkel voor een tros rijpe bananen, waarmee we dit recept maakten: een ode aan de zomer! Bananenijs met Pinda & Kersen Voor 2 personen 3 rijpe bananen (met bruine vlekjes) gepeld en in stukjes ingevroren 1 flinke el biologische pindakaas 10 kersen, uit de vriezer snuf zout cacaonibs (optioneel) een sterke keukenmachine Haal de bananen uit de vriezer en doe ze in de keukenmachine met het zout. Laat net zo lang draaien tot er een ijsmassa ontstaat. Voeg de pindakaas en kersen toe en druk nog een paar keer op de pulse-knop zodat ze goed door het ijs worden verspreid. Garneer naar wens met cacaonibs en eet direct op. Geniet!