Budget Paddestoelen Pasta

De uitbundigheid van de decembermaand hebben we achter ons gelaten. Het begin van een nieuw jaar is dé tijd om iets meer naar binnen te keren en zaken op een rijtje te zetten. Meestal is het einde van het jaar ook een dure periode en proberen we in januari iets minder uit te geven. Dit hoeft geen versobering te zijn. Het kan juist een verrijking zijn. Het is een uitdaging om met minder geld nog steeds een heerlijke maaltijd op tafel te toveren. Vier gezonde tips om goedkoper uit te zijn: 1. Kook met 1 soort groente. En dan het liefst een groente uit het seizoen, want die zijn het goedkoopst. Milieu Centraal heeft een handige app met een seizoenskalender. Je hebt niet veel ingewikkelde ingrediënten nodig om een smakelijke maaltijd te maken. Een simpele broccolisoep, pasta met spinazie of curry met zoete aardappel is heerlijk. Doordat de groenten in hun eentje zijn, proef je ze nog beter. Less is more! Dit kun je ook toepassen bij je lunches en ontbijtjes. Vervang de fancy havermout met dure goji's, cacaonibs en chiazaden voor een variant met peer en een schepje tahin. 2. Skip je dagelijkse fietstochtje naar de supermarkt en maak er twee expedities per week van. Een grote, bijvoorbeeld op zaterdag, waarbij je je voorraadkast aanvult en een grote tas (of twee) met groenten en fruit haalt. In de week kun je dan nog een keer verse producten bijkopen. Hiermee voorkom je dat je allerlei onnodige spullen in je mandje legt. 'Lekkere chocola, was die niet net op?' Je kent het. 3. Kook 's avonds dubbele porties en neem de restjes mee als lunch. Ik merkte dat ik tijdens de lunch altijd veel geld uitgaf. Ik kreeg trek en ging ergens wat eten halen en eigenlijk was een koffietje dan ook nog wel lekker. Als je 's ochtends al kunt uitkijken naar een smakelijk hapje dat je meehebt, dan hoef je de confrontatie van de supermarkt of het koffietentje ook niet aan te gaan. 4. Minder uitgeven aan tussendoortjes? Maak een snackkastje op je werk. Vul hem bijvoorbeeld met rijstwafels, notenpasta, gedroogd fruit of vers fruit. Zo heb je altijd iets als je wat energie nodig hebt. Probeer ook eens een grote batch van deze choco cashew balletjes te maken, maar zet ze niet te veel in je zicht. Budget Paddestoelen Pasta Romig, zout, aarde, groen en simpel. Slechts vijf ingrediënten. En oh zo lekker. Deze pasta is niet alleen budget, maar ook snel om te maken na een lange werkdag. Vergeet er niet wat liefde in te stoppen! voor 2 personen 200 gram (glutenvrije) pasta 300 gram paddestoelen naar keuze, grof gesneden of gescheurd 1 teen knoflook, uitgeperst olijfolie extra vierge 2 handen peterselie, fijngehakt 2 el edelgistvlokken (optioneel, maar zorgt voor een iets romiger smaak) Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking met een snuf zout en een scheutje olijfolie. Verhit een scheutje olijfolie in een bakpannetje en bak de paddestoelen 1-2 minuten op middelhoog vuur. Ze moeten bruin zijn, maar nog steeds een bite hebben. Draai het vuur uit en roer de pasta erdoor. Voeg 4-6 el olijfolie, de knoflook en bijna alle peterselie toe (en eventueel de edelgistvlokken). Roer goed door en breng op smaak met peper en zout. Serveer met de overgebleven peterselie en eventueel meer olijfolie.