Cacao & Matcha Elixer

Cacao kwam in mijn leven door Eef. Zo'n zeven jaar geleden ging ik bij haar in huis wonen en zij kwam net terug uit Mexico. Ik werd thuis bij haar ontvangen met een kop cacaothee. Het klikte meteeen en niet veel later dronk ik mijn eerste kop ceremoniële cacao.

Later, toen zij weer een lange reis naar Zuid-Amerika had ondernomen,  waren wij een van de eersten die cacaoceremonies met dans en muziek voor vrouwen organiseerden. Daarna kwam het eerste cacao café van Pure kakaw op het Westergasterrein waar ik regelmatig een cacao'tje dronk.

Naast de heerlijke smaak geeft deze drank mij altijd een moment voor mezelf. Het geeft niet die enorme koffierush, maar wel een energieboost en een fijn gevoel. Ik neem het vaak als ik wat ga schrijven, mediteren, schilderen of tijdens een ochtendwandeling.

Aangezien ik ook een grote liefde voor matchathee heb was het niet gek dat deze 2 een keer samen in een kop zouden belanden. Ik hoop dat je ervan kunt genieten!

Cacao & Matcha Drank

Ingrediënten voor 1 kop

20 gram cacao ~ ik gebruikte Pure Kakaw
1 tl matchapoeder, ~ ceremoniële kwaliteit
snuf zout
snuf cayennepeper ~ optioneel
100 ml water
100 ml havermelk

Warm het water en de havermelk in een pannetje op naar ongeveer 80 graden. Niet laten koken. Doe in de blender met de cacao, matcha, zout en cayenne. Zet ongeveer 20 seconden aan. Warm dan nog even op din de pan, maar laat niet te warm worden want dan wordt het bitter.

Giet in een mooi kopje en geniet!