Cashew & Amandel Notenyoghurt

Ik kón hem niet meer bewaren tot mijn boek uitkomt. Deze notenyoghurt moeten jullie zo snel mogelijk proeven! Het is mijn nieuwe favoriete ontbijt, zo romig, smaakvol en vullend. Heerlijk na een yogales of uurtje hardlopen in de morgen. Sjoerd's bijnaam is Nootje, omdat hij altijd nootjes uit de potten pikt. Ik probeer de potten zo hoog mogelijk op de planken te zetten, maar dat helpt niks. Ik ging op zoek naar het perfecte ontbijt om de notenhonger te stillen. Zelf was ik altijd gek op Griekse of Turkse yoghurt, maar door deze plantaardige versie wordt dat verlangen meer dan goed gestild. Door het toevoegen van de limoen krijgt de notenyoghurt het zurige van de traditionele yoghurt. Dit ontbijt kun je zo meenemen naar je werk. Schep het in een glazen potje, verdeel er wat vers fruit over en neem een lepeltje mee. There you go! Cashew & Amandel Notenyoghurt 2 personen 1/2 cup cashewnoten, nachtje geweekt en afgespoeld 1/2 cup amandelen, nachtje geweekt en afgespoeld 2 medjouldadels 1 banaan 2 el kokosrasp 6 el plantaardige melk sap van 1 kleine limoen 1/2 tl vanillepoeder snuf zout pitjes van 1/2 granaatappel, om te versieren Doe cashewnoten, amandelen, medjouldadels, banaan, kokosrasp, plantaardige melk, limoensap, vanillepoeder en snuf zout in de keukenmachine. Laat ongeveer 2 minuten aanstaan tot een romige notenyoghurt ontstaat. Garneer met de granaatappelpitjes of ander vers fruit. YUM!
De beloofde Stadsgids Amsterdam is druk in de maak en komt volgende week online. Heb een fantastische week!