Cashew & Dadelkoekjes (5-ingrediënten)

Het is vrijdag half zes, het lijkt alsof er een bom ontploft is in de keuken en ik zit achter mijn laptop te werken. De Cashew & Dadel Koekjes staan 'veilig' in de koelkast en de muziek staat lekker hard aan. Zelfstandig werken is hard werken, maar betekent ook vrijheid. Die vrijheid is veel waard voor me. Uitslapen op een doordeweekse dag, lunchen in de stad met een vriendin, werken in een cafeetje of een rondje rennen als ik duf begin te worden. Het past bij me om zo te leven. Natuurlijk zijn er ook mindere kanten. Soms mis ik de structuur, vaste collega's om mee te lunchen, een werkplek waar je iedere dag naartoe kan en de koetjes & kalfjes gesprekken. Een half uur rondfietsen door de stad, twijfelend in welke café te gaan werken. . Op donkere dagen voel ik me soms eenzaam thuis en af en toe wil ik dat het om klokslag vijf uur weekend is. Als je werk doet dat je leuk vindt en geen vaste werktijden hebt, wanneer stop je dan? Grensbewakers, waar zijn jullie? Voor mezelf is het belangrijk dat ik af en toe dagjes weg plan. Een wandeling over het strand of een weekendje naar een andere stad. Dan laat ik mijn laptop en telefoon ook thuis en verdwijn ik even van de aardbodem. Heerlijk! De afgelopen weken waren met het inleveren van het manuscript van mijn boek, workshops en retreats flink bikkelen met superlange dagen en soms enorme druk. Toch krijg ik er ook veel energie van. Ik word er gewoon intens gelukkig van mensen te inspireren. De conclusie is volgens mij dit: Geniet van de positieve kanten van je werk en accepteer de mindere. Ze houden elkaar, tot op zekere hoogte, in balans. Zonder nadelen geen voordelen. Yin & Yang. Ben jij blij met je vaste baan of als zelfstandige? Wat zijn voor jou de voor- en nadelen? Cashew & Dadelkoekjes Yum yum yum. Heaven! Deze koekjes zijn zo simpel en zó lekker. Vooral van de bodem kan ik niet afblijven. Je kunt van de bodem ook balletjes vormen en als snackje eten. 10 koekjes 1 cup rauwe cashewnoten 1 cup havervlokken 1 cup medjouldadels 2 flinke el kokosolie extra vierge, gesmolten 3/4 tl zout 1 cup medjouldadels 1/2 cup water 1 tl tahin Zet de dadels in twee aparte kommetjes in de week, ongeveer 20 minuten. Verwarm de oven voor op 150 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de cashewnoten en havervlokken erop. Bak 12 minuten, schep tussendoor 1 keer om. Doe de cashewnoten, de havervlokken, 1 cup medjouldadels, de kokosolie en het zout in de keukenmachine. Zet aan tot er een plakkerig mengsel ontstaat. Vorm 10 balletjes en druk die plat in de bodem van de muffinvorm. Doe de overige dadels, het water en de tahin in de keukenmachine en laat een egale pasta ontstaan. Verdeel over de bodempjes. Zet de muffinvorm minstens twee uur in de koelkast. Serveer met wat fijngehakte cashewnoten. Je kunt de koekjes in de koelkast of vriezer bewaren. Hierbij leid ik officieel het weekend in. Geniet!