Chai Chocolate Smoothie

Dit is weer écht zo'n oktober recept. Kruidig, verwarmend en zoet. Lekker om de dag mee te beginnen of juist als oppepper in de middag. Chai kruiden kun je simpel zelf maken (zie hieronder), zodat je ze ook kunt toevoegen aan andere ontbijtjes.
Chai Chocolate Smoothie 2 personen 200 ml romige kokosmelk 200 ml water 4 kleine, rijpe bananen 2 volle tl chai-kruiden (recept hieronder) 2 tl rauwe cacaopoeder 2 medjouldadels, ontpit vingertopje verse gember, geschild vingertopje verse kurkuma, geschild snuf zout snuf vanillepoeder cacaonibs (eventueel) Verwarm de kokosmelk en water in een klein pannetje. Laat het water niet koken maar laat het iets warmer dan lauwwarm worden. Doe ondertussen alle overige ingrediënten in de blender. Giet de kokosmelk erbij en laat draaien tot een egale smoothie ontstaat. Serveer eventueel met cacaonibs of een andere topping naar wens. Chai kruiden 2 el kaneelpoeder 2 el kardemompoeder 2 el gemberpoeder 2 el nootmuskaatpoeder 2 tl kruidnagelpoeder 1 tl kurkumapoeder snuf zwarte peper Doe alle kruiden in een glazen potjes en schud goed. Bewaar in een donker kastje.