Chocolade Pepernootkoekjes
Deze pepernootkoekjes zijn écht fingerlicking lekker. Ze zijn groot én er zit chocola op. Hmmmmm. Ik kan je uit ervaring vertellen dat ze heerlijk smaken bij een kop gemberthee. Natuurlijk kun je in plaats van koekjes ook mini-pepernoten maken of ze in welke vorm je dan ook wilt gieten. Maak jij deze nootjes? Tag je ze dan op Instagram onder #vegadutchie?! Benieuwd naar jullie creaties! Chocolade Pepernootkoekjes +- 16 koekjes 250 gram glutenvrij meel 1/2 tl zout 2 el speculaaskruiden 50 gram kokosbloemsuiker 50 gram rijststroop 100 gram kokosolie, gesmolten 50 ml amandelmelk 1/2 reep vivani chocolade 92% Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Meng het meel, zout en speculaaskruiden door elkaar. Roer ook de kokosbloemsuiker, rijststroop, kokosolie en amandelmelk erdoor en kneed goed met je handen tot een stevige bal. Zet voor 5 minuten in de koelkast. Vorm ongeveer 16 balletjes met je handen en leg ze op de bakplaat. Bak de pepernoten zo'n 18-20 minuten in de oven. Laat daarna afkoelen. Smelt de vivani chocolade au bain marie. Verdeel met een klein lepeltjes over de pepernoten. Serveer direct of bewaar in een luchtdichte bak. Enjoy Sinterklaas! X Jolijn