Citroen & Vijgen Mousse
Het Vegadutchie Kerstmenu is vegan, heerlijk, niet te ingewikkeld en ook geschikt voor die verstokte carnivoor in de familie. Ik deel het driegangenmenu met jullie per gang, zodat het ook per gerecht straks nog goed vindbaar is voor tijdens andere (feestelijke) gelegenheden én om de spanning lekker op te bouwen. En, trust me, de andere gangen zijn óók superlekker! Deel 3: Citroen & Vijgen Mousse. Na de kroketjes en linzenballetje met aardpeerpuree en spruitjessalade maakte ik een licht dessert voor jullie: Citroen & Vijgen Mousse. Een goddelijke afsluiter! Frisse tinten citroen, romige kokos en als zoetmaker een vijg. Het testpanel was wederom enthousiast en ik hoorde zelfs: dit is echt het lekkerste toetje ooit! Citroen & Vijgen Mousse Voor 4 personen 375 ml kokosyoghurt (ik gebruik about kinneys) sap van een 1/2 citroen 1 el citroenschil (+extra voor serveren) 4 gedroogde vijgen vanillepoeder kokosrasp Week de vijgen 15 minuten in water en giet ze daarna af. Doe alle ingrediënten in de keukenmachine of in een maatbeker als je een staafmixer gebruikt. Blend tot een gladde massa. Verdeel of 4 kleine glaasjes en serveer met citroenrasp en kokosrasp. Note: de porties van dit dessert zijn redelijk klein. Je kunt het recept ook verdubbelen en als er iets overblijft kun je het makkelijk in de koelkast bewaren. Merry Xmas! x Jolijn