Earl Grey Latte

Toegegeven: ik heb een haat-liefde verhouding met koffie. Niets gaat boven een perfect opgeschuimde haverlatte. Maar ja, dan heb je zo'n gevoelig systeem als ik waarbij je twee uur lang staat te stuiteren en daarna verval in een energie-dip. Gelukkig heb ik daar nu iets op gevonden. Deze earl grey latte geeft mij dat speciale momentje, maar dan zonder alle gekkigheid. Earl grey latte wordt ook wel London Fog genoemd en werd geboren in Vancouver. Daarna werd het geperfectioneerd in Victoria, de hoofdstad van Vancouver-Island. Starbucks pikte het op en tegenwoordig zie je dit drankje steeds vaker op de kaart staan. Ik houd heel erg van de bereiding van lattes. Matcha latte, Caffe latte, Rooibos latte of deze Earl grey latte. Het is zo'n heerlijke, dagelijkse verwennerij. Dikke trui aan, muziekje op, laptop open en een warme drank erbij. Vooral als ik veel thuis werk, merk ik dat ik veel aan deze dagelijkse rituelen heb. Heb jij dat ook?

Earl Grey Latte

Voor 2 lattes 500 ml water 3 zakjes earl grey thee of 6 gram losse earl grey thee 1/2 tl lavendelblaadjes (optioneel) 2 tl ahornsiroop 1 tl vanille-essence 500 ml havermelk (ik houd van Oatly #nospon) of sojamelk Breng het water aan de kook. Laat de thee samen met de lavendelblaadjes 8 minuten trekken. Verdeel de ahornsiroop en vanille-essence over 2 mokken of glazen. Klop de (haver)melk op met een melkopschuimer. Verdeel de melk over de mokken en giet daarna de thee erbij. Enjoy! Ga jij deze Earl Grey Latte maken? Leuk als je hem deelt op Instagram onder de #vegadutchie X Jolijn