Geroosterde Venkel & Tomaten Salade

Hou jij van risico's nemen? Alvast je baan opzeggen zonder een ander gevonden te hebben, een tijdlang op reis gaan in je eentje of een vakantie boeken terwijl je financieel niet op je hoogtepunt bent? Ik ben een enorme risicofreak. Ik hou van dat gevoel even in het diepe te springen, tegelijkertijd vind ik het doodeng. We hebben zojuist een paar dagen naar Rome geboekt in april. Voor mij best een risico, omdat ik na zo'n lange tijd met het boek bezig te zijn geweest een nieuwe periode inga. Tijd voor nieuwe projecten, maar ook minder financiële zekerheid. Rationeel gezien zou het slim zijn wat geld aan de kant te zetten en te sparen. Maar ik hou van gekke dingen doen en dit voelt goed. Nieuwe inspiratie opdoen, weg van huis en nadenken met welke nieuwe projecten ik wil beginnen. Vaak gebeuren er als je de risicosprong neemt de mooiste dingen. Dit omdat je creatiever gaat denken. Besluit je bijvoorbeeld met je baan te stoppen en voor jezelf te beginnen. Dan ga je naar allerlei oplossingen zoeken om dit waar te maken. Je komt daardoor bijvoorbeeld nieuwe mensen tegen, komt op andere plekken en je wordt gedwongen uit je comfortzone te treden. Dit wil niet zeggen dat het er makkelijker op wordt, maar wel spannender. Je hebt het gevoel dat je leeft! Ik heb al vaker ervaren dat als je specifiek uitspreekt wat je wil dit vanzelf naar je toekomt. Het sterkst was deze ervaring met mijn reis naar Canada. Destijds had ik weinig geld en helemaal geen spaargeld, maar ik wilde zó graag. Ik zette alles over de reis op papier. Waarom ik wilde gaan, wanneer ik wilde gaan en hoe ik het geld bij elkaar kon krijgen. Binnen zes maanden was ik klaar voor vertrek. Het kwam naar me toe, omdat ik me er zo op focuste en me dus niet liet afleiden door andere zaken. Heb je een wens of doel? Schijf het helemaal uit, wees specifiek en vetrouw erop dat je het gaat waarmaken. Maar goed, ROME! Ik ben door het dolle. Naar deze stad wil ik al zo ontzettend lang en nu ga ik er heen met de allerleukste man. Hebben jullie tips? Leuke (vegan) eettentjes, barretjes, parken en must-sees zijn allemaal heel welkom. Ik ga nog even door met feestvieren. Whihoo! Hoe ga jij om met risico's? Geroosterde Venkel & Tomaten Salade Zoete geroosterde groenten, gepofte knoflook, zoute olijven en een romige dressing. Deze zomerse salade brengt me helemaal in de stemming van lange avonden in het park. De salade is de volgende dag ook heel lekker om mee te nemen naar je werk. 3 grote of 4 gemiddelde eters 4 kleine venkelknollen, in reepjes* 5 rijpe tomaten, in partjes 3 rode uien, in dunne schijven 5 tenen knoflook, ongepeld olijfolie 1 el Provençaalse kruiden zout en peper 1 blik limabonen, afgespoeld 10 groene olijven, in plakjes 2 handjes peterselie, fijngehakt 6 el olijfolie extra vierge 3 el balsamicoazijn 1 tl mosterd *snijd de groene sliertjes eraf en haal het harde hart eruit. Je kunt de uitsteeksels gewoon eten. Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng in een glazen pot de 5 el olijfolie, balsamicoazijn en mosterd door elkaar. Leg de venkel in een ovenschaal en leg daarbovenop de tomaten en de ui. Leg de knoflook ongepeld in een hoekje. Giet er wat scheuten olijfolie over en bestrooi met de Provençaalse kruiden en zout en peper. Zet 40 minuten in de oven. Laat de groenten daarna 10 minuten afkoelen en pel de knoflook. Snijd de knoflook fijn en meng door de dressing. Schep de bonen, olijven, groenten en 1 handje peterselie in een mooie schaal. Schenk de dressing eroverheen en garneer met de overgebleven peterselie. Lekker met een warm stuk (glutenvrij) brood!