Gevulde Hazel Paaseitjes

Deze paaseitjes rocken écht! Iedereen is er weg van. Superpuur en superromig. Natuurlijk kun je ze ook maken met cashewpasta, amandelpasta of pecannotenpasta.

Gevulde Hazel Paaseitjes

voor +- 10 eitjes 1/2 cup cacaoboter 1/2 cup cacaopoeder 2 el ahornsiroop 1 tl vanillepoeder 1/4 tl kaneel snuf zout hazelnootpasta (gekocht of zelfgemaakt: zie recept hieronder) paasei vorm Smelt de cacaoboter op heel laag vuur of au bain marie. Als hij gesmolten is kun je de ahornsiroop, vanillepoeder, cacaopoeder, het kaneel en zout er doorheen roeren tot een egale chocolademassa ontstaat. Schep in alle paasei vormpjes een theelepel chocola en vul verder met hazelnootpasta. Zet minstens 2 uur in de vriezer. Laat het bakje met chocola ondertussen op de verwarming of in de zon staan, zodat hij niet hard wordt. Druk de paaseitjes eruit en bewaar ze in een bakje. Vul ze nu weer zoals boven beschreven, maar laat een klein beetje chocola over. Laat weer 2 uur opstijven in de vriezer en bewaar het restje chocola op de verwarming. Haal na 2 uur ook deze eitjes uit de vorm. Lijm de helften aan elkaar met de overgebleven chocola en zet ze nog 2 uur in de vriezer. Hmmmm, zooo lekker dit! Hazelnootpasta 2 cups rauwe hazelnoten Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Leg de hazelnoten erop en bak ze 6 minuten. Laat ze afkoelen op een theedoek. Wrijf de velletjes eraf met de theedoek, zo goed als je kunt. Geen zin in? Laat de velletjes erop zitten, de pasta wordt er ietsje minder lekker door. Doe de hazelnoten in de keukenmachine en laat net zo lang draaien tot een superromige pasta is ontstaan. Denk je dat hij klaar is? Laat de machine dan nog even 2 minuten extra aanstaan. In totaal doe ik er meestal zo'n 10-15 minuten over. Bewaar in een glazen potje. Happy Easter!