Kikkererwten & Zontomaat Pannenkoekjes

Overweldigd door al jullie lieve reacties op de cover van mijn boek! Dankzij jullie kan het boek gemaakt worden dus ik ben ontzettend dankbaar. Nog twee maandjes aftellen en dan is het zover. Ik houd jullie op de hoogte van komende boekworkshops en andere ontwikkelingen. Milde Lente Detox (begeleid) Anderhalve week geleden begon ik met mijn jaarlijkse 21-daagse lente detox. En ik voel me goed! De ervaring is iedere keer weer anders en de ene keer is het heftiger dan de andere keer. Nu voel ik vooral veel meer energie, focus en creativiteit. Daarnaast heb ik helemaal geen behoefte aan tussendoortjes doordat ik even geen suiker(vervangers) meer eet. Niet dat ik nooit meer zin heb in een stukje bananenbrood of een glas rode wijn, maar het is ook fijn daar nu weer naar uit te kijken en te beseffen hoe ik geniet van mijn uitzonderingen. Het voelt goed om me weer even bewust te worden van welke invloed voeding op mijn lichaam & geest heeft. Ik wil dit jullie ook graag laten ervaren. Van 1-22 mei organiseer ik daarom een begeleide milde lente detox waarin jij je lichaam & geest kunt zuiveren. Je leest er alles over op de event pagina.
Kikkererwten & Zontomaat Pannenkoekjes Met deze pannenkoekjes verras je iedereen! Ze zijn vol van smaak en smaken heerlijk met de avocado, olijven en salade. Een perfecte toevoeging bij een Paasbrunch. Het zijn eigenlijk gewoon kleine broodjes die je kunt beleggen met van alles. Ze zijn binnen een handomdraai gemaakt en kunnen bijna niet mislukken. Tegelijkertijd passen ze goed binnen een milde detox dus je kunt deze alvast op je lijstje zetten als je meedoet met de detox in mei. Voor 2 personen 6-7 pannenkoekjes 1 cup kikkererwtenmeel 1 cup water 5 zongedroogde tomaten, in reepjes 1 volle el edelgistvlokken 1 tl Provenciaalse kruiden 1/2 tl paprikapoeder 1 tl tamari (of sojasaus) 1 tl olijfolie snuf zout 1 rijpe avocado, in plakjes 10 olijven handje kiemen Salade rucola, twee flinke handen 2 rijpe trostomaten, in partjes 1 stengel bleekselderij, in dunne schijfjes 2 el pompoenpitten 2 el olijfolie 1 el balsamicoazijn 1 tl mosterd 1 tl edelgistvlokken zout en peper Mix de olijfolie, de balsamicoazijn, de mosterd, de edelgistvlokken en een snuf zout en peper in een kommetje door elkaar. Meng de groenten in een kom en hussel goed door elkaar. Verdeel over twee borden en giet de dressing erover. Garneer met de pompoenpitten. Leg naast de salade alvast de olijven, de kiemen en de plakjes avocado. Meng alle ingredienten voor de pannenkoekjes in een kom door elkaar. Roer goed tot al het meel is opgenomen. Verwarm in een pan een scheutje olijfolie op middelhoog vuur. Giet een beetje beslag in de pan (ik doe meestal drie pannenkoekjes per keer) en laat bakken tot je ziet dat de randjes beginnen te verkleuren. De onderkant moet goudbruin zijn. Keer de pannenkoekjes om en laat nog 2 minuten bakken. Verdeel de pannenkoekjes over de borden en serveer bij de (Paas)brunch. Fijne Paasdagen iedereen!