Linzen met Geroosterde Groenten & Tahindressing

Gelukkig 2015! Hebben jullie een leuke avond gehad? Wij wel. Thuis met een groepje vrienden met champagne, muziek en sterretjes. Het is natuurlijk maar een datum, 1 januari, maar het voelt toch altijd als een nieuw begin. De laatste dagen van het jaar heb ik nagedacht over welke kant ik op wil. Het is soms goed om te reflecteren en doelen te formuleren. Ik weet dat ik nooit al mijn doelen ga behalen en dat sommige plannen gaandeweg zullen veranderen. Maar ze geven op dit moment richting, waardoor ik naar iets moois toewerk. Als ik onderweg een zijstraat insla, dan zorgt dat voor leuke verrassingen. Een aantal van mijn doelen en wensen voor 2015 mijn boek uitbrengen (eerste proefversie in handen gehad!) roadtrip maken met Sjoerd naar Portugal 10 nieuwe hoepeltrucjes leren serie eigen yoga & voeding retreats opzetten massagecursus volgen volgende grote stap met Vegadutchie zetten. Daarover later veel meer! nog veel meer dansen! Wat zijn jullie doelen en wensen voor dit jaar? Deel ze hieronder om elkaar te inspireren. Linzen met Geroosterde Groenten & Tahindressing Dit recept heb ik al een paar keer gemaakt voor mezelf en vriendinnen. Het is zo smaakvol, simpel en vullend. Wissel de groenten af. Ik maakte het ook al een keer met knolselderij, pastinaak, zoete aardappel en rode kool en in plaats van de linzen zwarte rijst. Echt een aanrader ook! voor 2 personen 1 cup groene linzen, geweekt 2 middelgrote wortelen, in plakjes 2 zoete aardappels, in dobbelsteentjes 1 rode ui, in schijven 1/4 rode kool, in stukjes 1 el olijfolie zout en peper handje verse peterselie Dressing 1 flinke el tahin 1 el olijfolie 1 el edelgistvlokken 2 el water sap van 1/2 citroen Verwarm de oven voor op 225 graden en meng de ingrediƫnten voor de dressing door elkaar. Kook de linzen gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de groenten erop. Wrijf goed in met de olijfolie en bestrooi met zout en peper. Rooster ongeveer 30 minuten tot de groenten zacht zijn. Verdeel over twee borden de linzen en groenten. Schep er een beetje dressing over en garneer met peterselie. Voeg naar smaak meer dressing toe.