Matcha Latte

Sinds ik bijna geen koffie meer drink neem ik vaak een matcha latte als ik een oppepper nodig heb. Matcha-poeder is niks meer of minder dan gedroogde groene thee bladeren die vermalen zijn. De thee bevat wel cafeïne, maar ook L-theanine: een aminozuur dat bekend staat dat het je lichaam een kalm gevoel geeft. De theebladeren die worden verwerkt tot matcha worden de laatste weken voor de oogst afgeschermd van de zon, waardoor ze extra L-theanine aanmaken. De cafeïne wordt dus gebalanceerd door de L-theanine. Dit geeft ook meteen de zoete en zachte smaak aan de thee. Veel mensen ervaren na het drinken van een kopje matcha een soort van 'kalme alertheid'. Misschien een keer proberen voor het mediteren? De smaak van een matcha latte is vrij sterk, ik moest er even aan wennen, maar vind het nu heerlijk! Matcha thee heeft ook veel gezondheidsvoordelen. Zo zit er veel chlorofyl in het poeder, wat zware metalen uit het lichaam helpt te verwijderen en bevat het veel anti-oxidanten. Ook blijkt uit onderzoek dat groene thee het LDL-cholesterol (slechte cholesterol) helpt te verlagen en het bloedsuikergehalte stabiliseert. Ikzelf ben van mening dat het gewoon een lekker drankje is dat goed past binnen een gevarieerd voedingspatroon! Al benieuwd? Green Matcha Latte 1 drankje 1 tl matchapoeder 100 ml water 150 ml amandelmelk vanillepoeder ahornsiroop (optioneel) Breng het water aan de kook en laat ongeveer 2 minuten afkoelen. Giet het in je favoriete glas en roer het matchapoeder er goed doorheen. Je hebt hier speciale bamboe opkloppers voor, maar je kunt het ook met een vork of garde doen. Verwarm de amandelmelk en klop op met een melkopschuimer. Giet de melk over het matchadrankje en serveer met een beetje vanillepoeder. Je kunt de matcha latte eventueel zoeten met ahornsiroop. Tip: matcha latte op je werk drinken? Kies voor een eenvoudige variant. Meng het matchapoeder met heet water en voeg er een scheutje amandelmelk aan toe.