Pasta à la oregano!
Wist je dat je met oregano-olie je immuunsysteem kunt boosten, ontstekingen te lijf kunt gaan én heel lekker kunt koken? Dat laatste ga ik vandaag met je doen, maar ik vertel je eerst nog wat over de genezende werking van de olie.
"It's not rocket science, it's the way nature intended"
Oregano-olie is antibiotisch, ontstekingsremmend, anti-schimmel, antiviraal en desinfecterend. Hij is heel goed in te zetten bij griep en verkoudheid. Je kunt dan 1 druppel met een beetje kokosolie onder je voetzolen aanbrengen. Om je immuunsysteem een boost te geven kun je een druppel oregano-olie in een vegan capsule doen. Werkt ook erg goed tegen candida! De oregano-olie is onwijs scherp. Geef hem dus niet aan kinderen en breng hem niet direct op je huid aan, maar verdun met kokosolie of een andere olie die je lekker vindt. Ik heb hem een keer direct onder mijn tong aangebracht en dat gebeurt je écht maar één keer. Op emotioneel vlak staat de oregano-olie voor loslaten van negatieve gevoelens, relaties en gedachten. Als je ergens in vastzit en het niet los kan laten kun je deze olie in je diffuser doen of inzetten tijdens een meditatie waarbij je affirmaties gebruikt. Bijvoorbeeld 'ik laat .... gedachte nu los'. Het thema van deze olie is 'onthechting'. Gisteren maakte ik een simpele tomatensaus met basilicum en een druppeltje van de olie. Het geeft een rijke en zachte oregano smaak aan je gerecht. Ik weet zeker dat jij ook van deze pasta gaat smullen!
Pasta à la Oregano
Kwaliteit: dat is de belangrijkste tip bij dit recept. Er zitten maar weinig ingrediënten in dus kies voor de allerbeste producten.
Voor 2 personen
200 gram spaghetti of penne
4 tenen knoflook, fijngesneden
8 rijpe tomaten, in blokjes óf 1 blik tomatenblokjes (als tomaat uit het seizoen is)
3 el goede kwaliteit olijfolie handvol verse basilicum, fijngeknipt
1 druppel oregano-olie
3 el edelgistvlokken (optioneel)
zout en peper
Verhit 1 el olijfolie in een bakpan en fruit de knoflook op laag vuur 3-4 minuten. Voeg de tomaten toe en laat 8 minuten meebakken. Roer nu de oregano-olie, 1 el edelgistvlokken en olijfolie erdoor. Breng op smaak met zout en peper. Kook de spaghetti al dente gaar in een pan met ruim water. Serveer de spaghetti met de saus, basilicum en edelgistvlokken. Enjoy! Op dinsdag 15 augustus geef ik de workshop "Feel Good met Essentiële Oliën" bij Mahara in Amsterdam. Wil jij alles te weten komen over deze wonderoliën? Je kunt je ticket hier bestellen. Maak jij deze pasta? Leuk als je hem deelt onder de hashtag #vegadutchie! Liefs Jolijn