Pittige Thaise Pindasoep
Het Vegadutchie boek begint vorm te krijgen. De kop is eraf, of staat erop beter gezegd, want vorige week zijn de foto's voor de cover gemaakt. Maar weinig mensen zijn snel tevreden over foto's van zichzelf en daarin ben ik geen uitzondering, maar ze zijn echt heel mooi geworden!
Welke het gaat worden kan ik nog niet verklappen, simpelweg omdat ik het nog niet weet. We moeten kiezen uit een paar mooie series die we bij mij thuis en in de buurt hebben geschoten. Dat zal nog lastig worden.
Ik kan het iedereen aanraden die wel eens in de spiegel kijkt en wat ziet om over te klagen: laat een keer mooie foto's van jezelf maken. Leuk voor later en het laat je op een andere manier naar jezelf kijken. Als je naar foto's van jaren geleden kijkt denk je ook vaak: wat zag ik er toen eigenlijk goed uit.
Sjoerd was ook heel enthousiast over de foto's en ik heb hem nog blijer gemaakt, want mijn receptje van deze week is echt iets in zijn straatje. De pittige pindasoep is goed gelukt en zo makkelijk te maken dat we hem deze week al meerdere keren hebben gegeten. Verder eten we de laatste tijd sowieso heel lekker, want ik ben nu volop bezig met het maken, testen en verbeteren van de recepten voor mijn boek dus onze borden en de koelkast lopen over!
Wil je op de hoogte blijven van de vorderingen van het boek en de voorverkoop? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief rechts in het scherm.
Pittige Thaise Pindasoep
Voor 3 personen
2 rode uien, fijngesneden 4 tenen knoflook, fijngehakt 4 cm gemberwortel, fijngehakt 1 rode peper, fijngehakt 2 stengels citroengras, in grove stukken 1 liter groentebouillon 2 kleine rode paprika's, +- 250 gram, in blokjes 190 gram pindakaas 115 gram tomatenpasta 1 el sambal* 1/3 komkommer, in maantjes hand verse koriander, fijngehakt 2 el ongezouten pinda's*de soep wordt vrij pittig. Hou je daar niet van, laat de sambal dan weg of voeg minder toe.
Kneus de citroengras. Dit doe je door er met de zijkant van een groot mes op te drukken, zodat hij als het ware een beetje breekt. Breng de groentenbouillon aan de kook. Voeg ui, knoflook, gember, rode peper en citroengras toe. Laat 15 minuten zachtjes doorkoken. Doe de pindakaas en tomatenpasta in een klein pannetje en voeg 1 soeplepel hete bouillon toe. Klop met een garde tot alle klontjes zijn verdwenen en giet bij de rest van de soep. Voeg ook de paprika toe. Laat nog 15 minuten sudderen. Als het goed is dan is de soep nu wat dikker geworden. Zet het vuur uit en roer er de sambal doorheen. Verdeel de soep en garneer met komkommer, koriander en pinda's. Serveertip: de soep vult heel goed, maar je kunt er eventueel brood of rijst bij serveren.