Poppy & Limoen Cake

Poppy & Limoen Cake

In Oost-Europa vind je op iedere straathoek wel een tentje waar ze poppy seed cake verkopen. Het is meestal een wat smeuïge cake die heel zoet is. Ik vind de knisperige structuur van de maanzaadjes heel lekker dus verzon ik deze cake voor het Your Healthy Life in 21 days programma. Heel erg lekker met een kop thee of koffie erbij. Zin om meer herfst & winterrecepten te ontdekken? Start dan op een van de volgende data: 12 oktober (aankomende woensdag), 12 november of 12 januari! Voor 1 cake 2 cups / 300 gram rijstmeel 1/4 cup / 60 ml ahornsiroop 1/2 cup / 105 gram kokosolie 1 cup / 250 ml amandelmelk sap van 1 limoen of citroen schil van 1 limoen of citroen, geraspt 4 el maanzaadjes 1 el chiazaad 1 tl baksoda snuf vanillepoeder snuf zout cakeblik Vet een cakeblik in en verwarm de oven voor op 175 graden. Meng het meel met de maanzaadjes, chiazaad, baksoda, limoenschil, vanille en zout. Meng in een andere kom de kokosolie en ahornsiroop en in een ander kommetje de melk met het limoensap. Maak in het meel een kuiltje en giet het amandelmelkmengsel en kokosoliemengsel erbij. Roer goed door tot al het meel is opgenomen. Schep de cakemix in het blik en bak 40 minuten in de oven. Laat de cake minstens 20 minuten afkoelen voordat je hem snijdt. Enjoy! X Jolijn