Rode Rooibos IJsthee

Ik ben geslaagd! Mijn diploma van het Institute for Integrative Nutrition is binnen. Dat herinnert me eraan dat ik jullie al een jaar lang beloof om iets over de opleiding te schrijven. Mailtjes en berichtjes kwamen binnen, maar dit onderwerp schoot er iedere keer bij in. Hierbij. Een jaar geleden begon ik dolenthousiast aan de opleiding tot Health Coach. Het was zomer, de energie hing in de lucht en ik zoog alle nieuwe informatie in me op. De eerste tijd was ik erg gemotiveerd en leerde ik veel nieuwe dingen. De tweede helft van het jaar vond ik minder. De opleiding is opgedeeld in drie onderwerpen: voeding, marketing en coachen. De tweede helft van het jaar zijn de colleges vooral op de laatste twee gericht.
De opleiding en zijn... Pluspunten + je kunt zelf je tijd indelen + je wordt erg aangespoord en geïnspireerd + veel verschillende onderwerpen, brede oriëntatie + je oefent veel met coachen op andere mensen Minpunten - geen bijeenkomsten, geen klasgenoten dus minder delen van ervaringen - erg Amerikaans - je gaat nergens diep op in - coachen leer je wat mij betreft toch het beste in een groep waar je ook feedback krijgt - het is duur - belachelijk makkelijke toetsen
Conclusie Ik zou de opleiding niet weer doen als ik wist waar ik aan zou beginnen. Mijn voorkeur gaat toch uit naar studeren in een groep in een klaslokaal. Je moet erg gemotiveerd zijn om iedere week alle video's te bekijken als er verder totaal geen druk achter zit. De testen zijn zo simpel dat de meeste mensen ze ook zonder studie kunnen doen. Je hebt een aantal gesprekken met een vast groepje en een coach. Deze lijn was erg slecht en voor mij en andere deelnemers buiten Amerika waren de gesprekken moeilijk te verstaan. Vooral in de eerste maanden heb ik veel inspiratie en informatie uit de studie gehaald. Maar eigenlijk wist ik veel ook al wel. Doen als je nog niet veel van voeding weet, brede kennis wil opdoen of je coachingskills wilt verdiepen. Niet doen als je al redelijk veel van voeding weet, maar nog niet veel van coachen. Dan raad ik je aan een coachingsopleiding in Nederland te doen of een meer specifieke voedingsopleiding, zoals natuurgeneeskunde. Rode Rooibos IJsthee
Vanochtend bedacht ik deze ijsthee terwijl ik langs het kanaal aan het skaten was in de brandende ochtendzon. Het is een heerlijk verfrissend drankje met fruitige tinten. Lekker vers seizoensfruit, zoals pruimen en kersen en de opkikker van de citroen. Echt zomer! 1 liter 750 ml water 1 el of 2 theezakjes rooibosthee 1 el ahorn- or agavesiroop schil van 1 biologische citroen ongeveer 4 cm kurkuma, in schijfjes paar takjes munt 4 kersen 1 grote, rijpe pruim veel ijsklontjes Breng iets meer dan 750 ml water aan de kook. Schenk in een theepot en doe de rooibosthee in een thee-ei in de theepot. Laat 10 minuten trekken. Doe de ahornsiroop en citroenschil erbij, roer goed en laat de thee een half uur afkoelen. Voeg dan de munt, kersen, pruim en heel veel ijsklontjes toe. Proef of de ijsthee koud genoeg is. Serveer met een rietje!