Romige Champignonsoep

Zoals jullie weten ben ik groots fan van simpele recepten. Ik mag dan foodblogger zijn, urenlang in de keuken staan doe ik liever niet. Ik weet dat vele van jullie ook van simpel houden dus ik heb vandaag weer een lekker receptje voor je. Namelijk een romige champignonsoep. Thuis aten wij vroeger een paar keer per week soep, omdat mijn moeder er zo dol op was. Soms uit blik, maar als mijn moeder een kookbui had maakte ze ook weleens verse tomatensoep, groentesoep of champignonsoep. De romige champignonsoep was altijd een van mijn favo's. Ik vind soep sowieso de ideale avondmaaltijd voor in de winter. Ik merk dat ik 's avonds eigenlijk niet per se nog heel zwaar hoef te eten en een lekkere soep is makkelijk verteerbaar en je kunt hem altijd versieren met leuke toppings. Zo'n dampende kop met een vers stuk brood erbij geeft mij in ieder geval een geluksmomentje!Deze soep is trouwens ook heel makkelijk te maken als je in een gehuurd huisje zit of als je op de camping staat. Je hebt er maar een pannetje voor nodig en hij is onwijs makkelijk te bereiden.

Romige champignonsoep (campingproof)

Voor 2 kommen 500 ml amandelmelk, ongezoet 500 ml groentebouillon 2 takjes verse tijm, blaadjes van steeltje af 250 gram witte champignons, in plakjes 2 tenen knoflook, fijngehakt 1 rode ui, fijngesneden 1 laurierblad 2 el tapiocameel of maizena Milde olijfolie Verhit een klein scheutje milde olijfolie en fruit de ui, knoflook en tijm 5 minuten op laag vuur. Voeg het meel toe en bak 1 minuut mee. Voeg de amandelmelk en bouillon toe en vervolgens de champignons, tijm en het laurierblad. Laat de soep 10 minuten zacht doorkoken en serveer. Eetsmakelijk! PS Deze soep komt uit mijn Herfst Detox Programma. Zouden jullie zin in hebben in een Lente Detox? Liefs Jolijn