Secret Ingredient Brownie

Ik ben een enorme nerd als het aankomt op het inschatten van hoeveelheden. Zo zit ik soms opeens met een e-nor-me pan bonen omdat ik weer even vergeet dat het volume nogal toeneemt tijdens het koken. Een paar weken geleden was dat het geval met boterbonen. Zoete dingen met bonen maken stond me altijd tegen, nu had ik geen keus. Ik deed ze in de keukenmachine met wat cacaopoeder, kokosolie en ahornsiroop. Nog steeds zag ik het beeld voor me van een bord met bonen met cacaopoeder en ahornsiroop erover. Al moet ik toegeven dat het deeg wel al verdomd lekker rook. De brownies kwamen een tikkeltjes kruimelig uit de oven, maar de smaak was goed!! We verstrooiden ze over een bak bananenijs. Boterbonen zijn perfect voor dit recept: romig en neutraal van smaak. Kun je ze niet vinden, dan kun je ook voor witte of zwarte bonen gaan. Je kunt natuurlijk bonen uit blik gebruiken, maar ik kan je echt aanraden ze zelf te weken en koken. Meer smaak, goedkoper en beter voor het milieu. Bovendien kun je ze supermakkelijk in porties invriezen. Als je ze dan uit de vriezer haalt en onder warm water afspoelt of in een gerecht meekookt zijn ze in een paar minuten ontdooid. En hoe handig om altijd wat bonen voorradig te hebben voor een simpele stoofpot óf brownies. Ik vind de smaak van deze brownie echt geweldig. Hij is vrij plain dus je kunt er lekker nog van alles aan toevoegen. Jam, cacaonibs, chocoladesaus, kokosslagroom of notenpasta maken hem nog smaakvoller. Neem het vooral mee naar je werk of vrienden. Altijd leuk om de reacties te zien als je de secret ingredient onthult. Secret Ingredient Brownie Voor ongeveer 10-12 porties 2 cups boterbonen, zelf gekookt of uit een blik en afgespoeld 1/2 cup kokosolie 1/2 cup cacaopoeder 1/4 cup ahornsiroop 1/2 tl zout 1 tl bakpoeder 1/2 tl vanillepoeder of essence snuf chilipeper (optioneel) Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed een vierkante of ronde vorm met bakpapier. Doe alle ingrediënten behalve de kokosolie bij elkaar in de keukenmachine en zet de machine aan. Terwijl deze draait voeg je beetje bij beetje de gesmolten kokosolie toe. Proef hoe lekker het al is! Schep het browniemengsel in de vorm en maak de bovenkant glad met een spatel. Zet in de oven voor 40 minuten en laat afkoelen onder een theedoek. Snijd de brownie in vierkanten of puntjes en serveer met kokosslagroom, jam of chocoladesaus (maak raw chocolate maar zet het niet in de vriezer).