Spruitjesschotel met Vega Spekjes & Hazelnoten

Marije -vrouw van mijn vader- is een keukenprinses. Thuis was ik gewend om uit pakjes te eten, maar toen zij in mijn leven kwam maakte ik kennis met vers en gezond. Dit recept komt van haar hand en is ver-ruk-ke-lijk. Ik werd ermee verrast toen ik een paar weken geleden even langshopte. Als ik dit proef wordt ik nog verliefder op vegan eten! Het zit zo vol met pure smaken. Ik was vergeten hoe dol ik ben op spruitjes. Willen jullie ook meer recepten met spruitjes of sta ik alleen?

Spruitjes met geroosterde hazelnoten

Voor 2 personen

500 gram spruitjes 1 grote zoete aardappel in de schil 100 gr bruine hazelnoten 1 doosje vegetarische bacon van de Vegetarische Slager 1 rode ui, gesnipperd 2 tenen knoflook, geperst wat takjes verse tijm; geritst zodat alleen de blaadjes overblijven olijfolie extra vierge vers gemalen peper

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Snijd de zoete aardappel in plakjes en vet ze in met een klein beetje olijfolie. Zet in de oven voor ongeveer 30 minuten. De aardappel moet heel zacht zijn. Doe de hazelnoten in een droge koekenpan, rooster 5 minuten en schud goed om. Laat afkoelen en wrijf tussen keukenpapier de velletjes eraf. Hak de noten fijn.

Maak ondertussen de spruitjes schoon. Kook de spruitjes gaar in zo’n 7 minuten. Laat uitlekken in een vergiet. Verhit in een koekenpan een scheutje olijfolie of kokosolie en bak de vegetarische bacon zo'n 5 minuten. Schep in een bakje. Fruit nu in de koekenpan de ui, knoflook en tijm in een scheutje olijfolie, zo’n 3 minuten. Voeg de uitgelekte spruitjes en de gekneusde hazelnoten toe. Bak nog zo’n 3 minuten op middelhoog vuur. Schep de zoete aardappel op de borden, verdeel het spruitjesmengsel erover en doe er nog een scheutje olijfolie overheen. Breng op smaak met zout en peper. Eetsmakelijk!

x Jolijn