Supersimpele appel-perentaartjes
Een collega zei deze week tegen me dat ze nog geen ei kon koken in een eierkoker. Een eierkoker lijkt me sowieso maar niks, maar het zette me aan het denken. Welke recepten zijn makkelijk en welke recepten zijn écht makkelijk? Jolijn is zo'n intuïtieve koker die alles op gevoel doet en er dan altijd iets lekkers van maakt, en ik eigenlijk ook wel. Wij vinden een recept al snel supersimpel, maar vergeten soms dat niet iedereen zo vaak en graag kookt. Voor mensen die zich daarin herkennen - en voor iedereen die van lekkere recepten houdt hebben we goed nieuws. Ten eerste zoemt er al weken een recept voor simpele appeltaartjes, waarvoor geen blender of maatbeker aan te pas komt, door mijn hoofd. Dat recept lezen jullie hieronder. Daarnaast gaan we de de supersimpele berichten beter vindbaar maken door opnieuw naar de tags bij berichten te kijken. Onder alle berichten staan woorden waar je op kunt klikken. Met die tags filter je alle recepten en berichten. Dat is een hele handige manier om door recepten te bladeren, bijvoorbeeld op ingrediënt. De tag 'simpel' bestaat al langer, maar vanaf vandaag hebben we voor de recepten die haast écht niet kunnen mislukken 'supersimpel'. We hebben al een paar oudere recepten opnieuw getagd en gaan de komende tijd door alle recepten heen om te kijken welke die tag waard zijn. Suggesties zijn welkom! Simpele appel-perentaart potjes Ook nu de lentezon al weer om de hoek komt kijken hebben Jolijn en ik (vooral ik) nog veel behoefte aan verwarmende feelgoodgerechten, en wat is er verwarmender dan appeltaart? En deze gezonder appeltaartjes doen het ook heel goed voor ontbijt. Ik weet wel iemand die aanslaat bij de woorden apple pie en breakfast :-) Voor 5 kleine potjes 2 appels (ongeschild in kleine blokjes) 2 peren (ongeschild in kleine blokjes) 2 el kaneel Sap van 1 limoen 1,5 cup boekweitmeel 2 el rijstsiroop Snufje zout 2 el rijstmelk (of andere plantaardige melk, maar rijstmelk is lekker zoet!) 5 el boekweit 7 flinke el kokosolie Verwarm de oven voor op 180 graden. Smelt twee eetlepels kokosolie op laag vuur in een klein pannetje en mix dat in een grote bak of beslagkom met het fruit, het kaneel, het sap, het zout, de siroop, het meel en de melk. Roer alles goed door. Verdeel de mix over de potjes. Afhankelijk van hoe groot jouw potjes zijn (wij gebruiken oude 350 gr pindakaaspotten) past het precies. Een potje meer of minder maakt niet veel uit. Voeg per potje een schepje boekweitkorrels toe, schud de potjes even en doe dan nog per potje een flinke eetlepel kokosolie erbij. De deksels bewaar je voor als ze uit de oven en afgekoeld zijn. Zet de potjes in de voorverwarmde oven en haal ze er na een uurtje uit. Bewaar de potjes in de koelkast.