Sushi met Gember & Gerookte Tofu

Sushi met Gember & Gerookte Tofu Als je eenmaal weet hoe je een sushirol maakt dan gaat het sneller dan je denkt. Deze heerlijke variant met gerookte tofu, avocado, gember en chili is lekker fris voor de zomer. Je kunt ook meteen twee keer zoveel maken en de rest meenemen als lunch de volgende dag. 2 personen
3 norivellen 175 gram sushirijst, gekookt via de aanwijzingen op de verpakking 1/2 el gember, fijngehakt 1/4 el chilivlokken 1 el rijstazijn 1/2 avocado, in reepjes 1/2 blok gerookte tofu 1/3 komkommer, in reepjes 1/3 cup edamame handje verse koriander, fijngehakt sojasaus wasabi Schep de rijstazijn, gember en chilivlokken door de gekookte rijst en laat helemaal afkoelen. Pak een norivel en verdeel de rijst erover. Leg de tofu, avocado, komkommer, edamame en wat verse koriander erop en rol de sushi op. De roltechniek voor deze maki sushi's leer je in deze post. Herhaal met de andere vellen. Snijd de rol in 8 stukken met een vlijmscherp mes. Serveer de sushi met sojasaus en wasabi en een lekker drankje.