Fruitige Rabarber Compote

Fruitige Rabarber Compote

Eindelijk weer een receptje voor jullie! Door de 'boekbubbel' ben ik bijna 24/7 met mijn gedachten in het boek. Gister zag ik opeens een mooi gaatje om iets lekkers te maken met rabarber. Een groentesoort, die als fruit gebruikt wordt, die perfect past bij het weer van de afgelopen dagen. Deze fruitige rabarbercompote kun je uit de pot lepelen, maar ik vind het vooral heel lekker door de sojayoghurt met een schep granola. Ga je binnenkort uitgebreid paasbrunchen? Dan mag dit gerechtje niet ontbreken! Kies het liefst voor dunne rabarberstelen die stevig zijn. Die zijn zoeter en zachter van smaak. Gebruik de rabarber zo snel mogelijk en haal sowieso altijd de bladeren eraf. Die zorgen er net als bij radijs voor dat de stelen leeg worden gezogen. Sneak-peek: volgende week komt er een lekkere rabarber & aardbeien smoothie online!

Voor 1 potje rabarbercompote

7 rabarberstengels sap van 1 sinaasappel 3 el ahornsiroop 1 tl vanille-essence snufje zout Was de rabarber en snijd hem in klein stukjes. Verwarm in een pan met een dikke bodem de rabarber met het sinaasappelsap, ahornsiroop, vanille-essence en zout. Blijf roeren met een houten lepel tot de rabarber zacht wordt en uit elkaar gaat vallen. Draai dan het vuur uit en schep de rabarber in een schone, glazen pot. Laat helemaal afkoelen en bewaar daarna maximaal 4-5 dagen in de koelkast. X Jolijn