Warme Overnight Oats

Overnight oats is een van mijn favoriete ontbijtjes. Het is zo veelzijdig als een boterham, simpel als een bakje yoghurt en makkelijk mee te nemen als een energiereep, maar het heeft een nadeel: het is zo koud. Ik eet meerdere keren per week overnight oats. Ik vul de avond ervoor in vijf minuten een pot met wat havervlokken, fruit, plantaardige melk en wat toppings en die neem ik mee naar mijn werk waar ik - heel slecht - achter mijn computer ontbijt. Maar nu het buiten kouder wordt, begint mijn lichaam te protesteren tegen een pot met koude oats uit de koelkast. Ik heb er iets op gevonden. Jolijn heeft al eerder een paar hele lekkere recepten voor overnight oats en overnight muesli gemaakt, waarvan deze mijn favoriet is. Deze nieuwe is supersimpel en extra verwarmend voor tijdens de koude dagen in de herfst en de winter. Warme Overnight Oats voor 1 persoon ½ cup havervlokken ⅓ cup amandelmelk (of andere plantaardige melk) ½ cup kokend water 1 appel ½ eetlepel kaneel snufje cayennepeper Optionele toppings: eetlepel amandelpasta (goed roeren) handje krenten handje moerbeien Snijd de appel ongeschild (als je geen bio appel gebruikt kun je hem beter wel schillen) in kleine stukjes. Gebruik een glazen pot en doe daar de oats, de melk, de appelstukjes, de kaneel, de cayennepeper en eventueel wat extra toppings in. Draai de deksel op de pot en schud alles even flink door elkaar. De volgende ochtend kook je het water en dat voeg je toe aan de oats. Schud nog een keer en dan kun je je ontbijtje uit de pot eten of eerst in een bakje doen. Dit ontbijt is ook geschikt voor onderweg. Vergeet dan geen lepel mee te nemen!