Winterse Snert met Vegaworstjes

In een winterse week als deze is er niets lekkerders dan verwarmende maaltjes maken. Deze winterse snert met vegaworstjes voldoet aan alle eisen. Hij is vullend, warm en zoutig. Een heerlijk gerecht om op te eten na een lange wandeling in de winterzon.  

Winterse Snert met Vegaworstjes

Het traditionele recept van snert bevat veel vlees, maar gelukkig zijn er tegenwoordig superlekkere vleesvervangers. Mijn vega-variant bevat worst. Vegaworstjes vind je in verschillende soorten en maten; van seitan tot tofu. Voor 2 porties 150 gram spliterwten 1 ui 1 aardappel 1 wortel Flinke hand peterselie 1000 ml groentebouillon 2 laurierblaadjes 4 vegan worstjes Pak een pan en doe daarin de spliterwten met 750 ml groentebouillon en de laurierblaadjes. Breng aan de kook en laat 30 minuten doorkoken op laag vuur. Voeg nu de ui, aardappel, wortel en de helft van de peterselie toe. Als er al veel vocht is opgenomen kun je nog 250 ml water toevoegen. Laat nog 30 minuten doorkoken en proef of de spliterwten zacht genoeg zijn. Breng de soep verder op smaak met zout en peper indien nodig. Serveer de snert met plakjes vegaworst en de rest van de peterselie.
Ga je dit recept maken? Leuk als je hem deelt via Instagram met de #vegadutchie tag! X Jolijn