Winterwarm Peer & Paranoten Ontbijtje

Herinneren jullie het recept Warm Winterontbijt uit de Oven nog? Ik kan niet geloven dat die alweer bijna 3 jaar oud is. Het is nog steeds een van de recepten waar ik het vaakst reacties op krijg en zo met de winter voor de deur werd het tijd voor een nieuw verwarmend winterreceptje. Ik kan direct wel zeggen dat dit ons nieuwe favoriete ontbijt is. Nu zeg ik dat wel vaker over mijn nieuwste recept, maar nu is het écht zo. Alle verschillende texturen, kleuren en smaken maken het een superstart van de dag. Het fruit wordt zoet en zacht en de zaden en boekweit worden lekker knapperig. Gisteravond in bed zoemden er allerlei opties voor nieuwe recepten door mijn hoofd. Sjoerd had peren gekocht en aangezien die nu in het seizoen zijn, stond het vast dat die erin moesten. Vanochtend toen we door het park renden, (oké, Sjoerd rende en ik fietste) kwam dit idee naar boven: een bakje vol fruit, noten, zaden en winterkruiden. Thuis wist ik precies hoe ik het wilde. De paranoten in dit recept zijn echt een must. Ik liep ze gisteren tegen het lijf en was vergeten hoe lekker ze zijn. Je kunt ze trouwens ook goed gebruiken om notenmelk van te maken. De bakjes vol goodness gingen de oven in en wij sprongen onder een hete douche. Een half uur later waren de ontbijtjes klaar. Vanachter de grote ramen van de Coffee Company in de Indische Buurt staar ik nu even naar buiten en zie ik dat buiten de kerstlichtjes alweer in de bomen worden gehangen. Ik beloof jullie dat er de komende tijd heel wat feestelijke recepten voorbij gaan komen. Wat denk je van vegan oliebollen, suikervrije marsepein en een compleet vegan & glutenvrij kerstmenu?! Workshop Kerstdiner Om jullie een handje op weg te helpen heb ik besloten samen met Sjoerd een kerstdinerworkshop te organiseren. In plaats van de feestmaand te overladen met suiker en slechte vetten, tover je straks een overheerlijk energierijk en gezond diner op tafel. Ik heb er zo veel zin in! Zondag 7 december van 18-21 Beter & Leuk, Amsterdam 4-gangen vegan & glutenvrij kerstmenu inclusief: cocktail, water, thee, 4-gangen kerstmenu, receptenboekje kosten € 60 Het wordt een spectaculair lekker menu waarmee je tijdens de kerstdagen al je gasten kunt verrassen. Je kunt je vanaf nu aanmelden via jolijn@vegadutchie.nl. Winterwarm Peer & Paranoten Ontbijtje voor 2 personen 2 kleine bananen, in plakjes 1 grote peer, in blokjes 4 el boekweitkorrels 2 el zonnebloempitten 2 el moerbeien 10 paranoten, grof gehakt 1/2 tl kaneel snuf gemalen nootmuskaat snuf gemalen kruidnagel snuf zout 1 flinke eetlepel kokosolie Verwarm de oven voor op 175 graden. Verdeel de peer en banaan over twee stenen bakjes. Meng in een kommetje boekweitkorrels, zonnebloempitten, moerbeien, paranoten, kaneel, nootmuskaat, kruidnagel en zout. Schep goed om en verdeel over de twee bakjes. Smelt de kokosolie in een kleinpannetje op laag vuur en verdeel over de twee kommetje, zodat al de vulling een beetje kokosolie krijgt. Zet 25-30 minuten in de oven. Schep even om voor het serveren. Yummy!