De allerlekkerste pompoen & Linzencurry
in Winter
1 min. leestijd

De allerlekkerste pompoen & Linzencurry

linzen-pompoen-curry-vegan-recept Ik kijk vanuit mijn raam naar buiten en de boom voor ons huis is rood, groen en geel. Het is weer herfst. Een seizoen waar ik me altijd heel erg thuis voel. Lange wandelingen door de natuur maken met alle kleuren en de frisse lucht. In mijn keuken zijn pompoen en linzen terug van weg geweest. Zo maakte ik vorige week echt de állerlekkerste pompoen & linzencurry ooit. We hebben hem onderhand al drie keer gegeten. Het recept is verwarmend, smeuïg en zacht. De gember, kurkuma en currypoeder warmen je lichaam op, wat goed uitkomt tijdens deze mooie, maar steeds koudere dagen. Linzen geven je daarnaast langdurige energie en pompoen werkt aardend. Echt maken deze! Nog een paar tips om de herfst gezond door te komen: * Eet veel groenten als wortels, aardperen, pompoen, zoete aardappel en pastinaak * Eet warm. Vergeet de koude smoothies, ontbijtjes en salades en focus op havermoutpap, soepen, stoofpotjes en warme dranken * Houd je voeten en onderrug warm * Sport of wandel in de natuur * Drink genoeg water of kruidenthee * Neem genoeg rust. In de herfst keert alles weer meer naar binnen na de uitbundige zomertijd. Neem wat tijd om je doelen voor de komende tijd op te schrijven en fijne dingen voor jezelf te doen. De allerlekkerste pompoen & linzencurry voor 4-5 personen 1 el kokosolie 1 rode ui, fijngesneden 2 tenen knoflook, fijngehakt 2 el (mild) kerriepoeder 2 cm verse gember, fijngehakt 2 cm verse kurkuma, fijngehakt 1 middelgrote pompoen, zaden eruit, in blokjes 1,5 cup linzen, minimaal 1 uur geweekt in water 300 ml kokosroom of melk 600 ml bouillon 4 trostomaten, in blokjes (of gebruik een blik tomatenblokjes zonder overbodige toevoegingen) 2 el tamari of andere sojasaus snuf cayennepeper zuurkool koriander Verhit een beetje kokosolie in een grote pan en fruit de ui, knoflook, gember en kurkuma zo'n 5 minuten op laag vuur. Voeg het kerriepoeder toe en bak een minuutje mee. Voeg ook de pompoen, linzen, kokosroom, bouillon, tomaten, tamari en snuf cayennepeper toe en laat 25 minuten doorkoken op laag vuur met de deksel op de pan. De linzen en pompoen moeten helemaal onder water staan, voeg anders nog wat kokosroom of bouillon toe. Proef of de pompoen en linzen gaar zijn. Serveer met een schepje zuurkool en fijngehakte koriander.
linzen-pompoen-curry-vegan
   
Griet
Door

Griet

op 15 Oct 2015

Dank je wel. Ga het eens proberen.

Manon
Door

Manon

op 13 Nov 2017

Hi Jolijn, bij mij is de curry super dun, net een soepje. Ik heb precies je recept aangehouden. Waar gaat het mis? Groetjes Manon

Martje
Door

Martje

op 29 Sep 2015

Goed idee met die zuurkool, lijkt me lekker fris!

Martje
Door

Martje

op 29 Sep 2015

Lijkt me lekker fris met die zuurkool, nooit bedacht!

Martje
Door

Martje

op 29 Sep 2015

Oh oeps, dacht dat m'n reactie niet geplaatst was ;-)

Eugenie
Door

Eugenie

op 05 Nov 2015

Deze keer met plukje zuurkool gegeten: in een woord: ZALIG. Goede combi van zoet, zuur, bitter, zout, pittig. Kon niet stoppen met opscheppen.....;-0

Anneloes
Door

Anneloes

op 02 Nov 2015

Het was heerlijk!

Mireille
Door

Mireille

op 13 Feb 2016

Bedankt, wat mij betreft een blijvertje. Moet em zeker eens met zuurkool proberen (was voor nu teveel uit mijn comfort zone ;))

Jolijn
Door

Jolijn

op 15 Feb 2016

Fijn dat het zo lekker was! Zuurkool is zeker een heerlijke toevoeging. Volgende keer?

Sharda Balgobind
Door

Sharda Balgobind

op 05 Oct 2015

Hi Jolijn, Ik heb hem gemaakt, hoor en het is inderdaad goddelijk! We zitten heerlijk na te genieten met een heerlijk gevoel in ons buik nu. Dank voor het delen!

Jolijn
Door

Jolijn

op 08 Oct 2015

Wat fijn!

Jeroen
Door

Jeroen

op 21 Jan 2017

Heel erg lekker! Bedankt voor het delen!

Jolijn
Door

Jolijn

op 23 Jan 2017

Graag gedaan!

Eten uit de voorraadkast (update) - Gezinsleven
Door

Eten uit de voorraadkast (update) - Gezinsleven

op 20 Mar 2017

[…] was by far het lekkerste gerecht van deze blog: Pompoen Linzencurry van Vegadutchie. Echt heerlijk! Al dachten de dames daar weer anders over natuurlijk ;). De zuurkool in dit recept […]

Nicole
Door

Nicole

op 02 Oct 2015

De eerste pompoen uit m'n eigen tuin, helemaal trots, en wat heb ik gesmuld heerlijk recept!! Dankjewel.

Patricia
Door

Patricia

op 02 Oct 2015

Heeeeerlijk! Ik heb zo gesmuld,wel zonder de zuurkool maar o my. Dit is een favorietje ;) Dank je!

Jolien
Door

Jolien

op 12 Feb 2016

Hoi, Hoeveel gram linzen is 1,5 cup? Ik heb een kopje gebruikt, maar het is nu soep geworden ipv curry.. Groetjes jolien

Jolijn
Door

Jolijn

op 13 Feb 2016

Hi Jolien, 1,5 cup is 300 gram. Hopelijk lukt het de volgende keer helemaal goed! Liefs Jolijn

Nina
Door

Nina

op 01 Dec 2015

Hmmm lekker! Ik heb nét wat meer gember gebruikt en hem ook wat spicier gemaakt door n theelepeltje chilipoeder (had geen cayenne). Verder ook gele rozijnen toegevoegd voor n extra zoetje bij zoveel krachtige, pittige smaken. Yummie!

Jolijn
Door

Jolijn

op 03 Dec 2015

Klinkt goed! Leuk dat je hem hebt gemaakt!

Nee ske
Door

Nee ske

op 02 Oct 2015

lijkt me lekker :D welke linzen gebruik je hiervoor?

Jolijn
Door

Jolijn

op 05 Oct 2015

Groene of bruine linzen!

Eugenie
Door

Eugenie

op 01 Oct 2015

Pff, dat konden wij wel gebruiken, dit gerecht. Heerlijk vullend en verwarmend na een periode van rouw, kilte. Onze trouwe vriendje, Dirkje, ruwhaar teckel is 11 september overleden. En wat een gat en stilte in huis. De dagen na zijn overlijden had ik het zo intens koud. Het was met geen mogelijkheid warm te krijgen. Zal nog wel even zo blijven, maar dit gerecht is top. En ondanks het gemis van de wandelingen met hem in de natuur geniet ook nu wel van de prachtige zonnestralen en herfstkleuren. Langzaam wordt het toch nog wat warmer hier.... maar die lege plek in die zonnestralen blijft... Daaaaaag en dank weer voor de warmte vanuit jullie kant middels dit heerlijke gerecht en het mooie stukje tekst. Eugenie

Jolijn
Door

Jolijn

op 05 Oct 2015

Heel veel sterkte! Fijn dat je ook kunt genieten van de herfst en al het moois wat erbij hoort. Veel liefs!

Eugenie
Door

Eugenie

op 01 Oct 2015

Was nog vergeten aan te geven dat ik er nog rode paprika toegevoegd had ipv zuurkool. Zorgt ook voor die extra zuur/zoete frisse smaak erbij.

Jolijn
Door

Jolijn

op 05 Oct 2015

Lekker!

Eliza
Door

Eliza

op 01 Oct 2015

Gemaakt en gegeten en het was heerlijk! Wij hebben het zelf lekker met koerdisch brood gegeten. Jammie!! Dank je wel!

Jolijn
Door

Jolijn

op 05 Oct 2015

Klinkt heerlijk!

Anouk
Door

Anouk

op 28 Sep 2015

Mmm, dat was het kleine beetje inspiratie dat ik zocht voor vanavond :) ziet er lekker uit, ik weet wat ik ga maken en eten, dank! :)

Anneloes
Door

Anneloes

op 28 Sep 2015

Lijkt me lekker, Jolijn!

Jolanda
Door

Jolanda

op 14 Dec 2017

Superlekker zeg, de zuurkool geeft net dat frissige ter contrast daar waar ik in mijn prevegan leven creme fraiche had gebruikt. Dank je wel voor dit recept, hij komt in mijn favorietenmap :-)

Jolijn
Door

Jolijn

op 17 Dec 2017

Yay! Leuk om te horen :)

Joanne
Door

Joanne

op 11 Oct 2018

Smaakt heerlijk! Alleen werd het bij mij ook meer soep dan curry. Daarom gepureerd en als dikke soep gegeten. Het zou aan het soort linzen kunnen liggen, ik had linzen uit blik gebruikt.

Reactie plaatsen

Zak dieper in je lijf