Follow us to receive the latest news!
Follow us to receive the latest news!
<:optin-form-placeholder>
De allerlekkerste pompoen & Linzencurry
Ik kijk vanuit mijn raam naar buiten en de boom voor ons huis is rood, groen en geel. Het is weer herfst. Een seizoen waar ik me altijd heel erg thuis voel. Lange wandelingen door de natuur maken met alle kleuren en de frisse lucht. In mijn keuken zijn pompoen en linzen terug van weg geweest. Zo maakte ik vorige week echt de állerlekkerste pompoen & linzencurry ooit. We hebben hem onderhand al drie keer gegeten. Het recept is verwarmend, smeuïg en zacht. De gember, kurkuma en currypoeder warmen je lichaam op, wat goed uitkomt tijdens deze mooie, maar steeds koudere dagen. Linzen geven je daarnaast langdurige energie en pompoen werkt aardend. Echt maken deze! Nog een paar tips om de herfst gezond door te komen: * Eet veel groenten als wortels, aardperen, pompoen, zoete aardappel en pastinaak * Eet warm. Vergeet de koude smoothies, ontbijtjes en salades en focus op havermoutpap, soepen, stoofpotjes en warme dranken * Houd je voeten en onderrug warm * Sport of wandel in de natuur * Drink genoeg water of kruidenthee * Neem genoeg rust. In de herfst keert alles weer meer naar binnen na de uitbundige zomertijd. Neem wat tijd om je doelen voor de komende tijd op te schrijven en fijne dingen voor jezelf te doen. De allerlekkerste pompoen & linzencurry voor 4-5 personen 1 el kokosolie 1 rode ui, fijngesneden 2 tenen knoflook, fijngehakt 2 el (mild) kerriepoeder 2 cm verse gember, fijngehakt 2 cm verse kurkuma, fijngehakt 1 middelgrote pompoen, zaden eruit, in blokjes 1,5 cup linzen, minimaal 1 uur geweekt in water 300 ml kokosroom of melk 600 ml bouillon 4 trostomaten, in blokjes (of gebruik een blik tomatenblokjes zonder overbodige toevoegingen) 2 el tamari of andere sojasaus snuf cayennepeper zuurkool koriander Verhit een beetje kokosolie in een grote pan en fruit de ui, knoflook, gember en kurkuma zo'n 5 minuten op laag vuur. Voeg het kerriepoeder toe en bak een minuutje mee. Voeg ook de pompoen, linzen, kokosroom, bouillon, tomaten, tamari en snuf cayennepeper toe en laat 25 minuten doorkoken op laag vuur met de deksel op de pan. De linzen en pompoen moeten helemaal onder water staan, voeg anders nog wat kokosroom of bouillon toe. Proef of de pompoen en linzen gaar zijn. Serveer met een schepje zuurkool en fijngehakte koriander.
Griet
op 15 Oct 2015Manon
op 13 Nov 2017Martje
op 29 Sep 2015Martje
op 29 Sep 2015Martje
op 29 Sep 2015Eugenie
op 05 Nov 2015Anneloes
op 02 Nov 2015Mireille
op 13 Feb 2016Jolijn
op 15 Feb 2016Sharda Balgobind
op 05 Oct 2015Jolijn
op 08 Oct 2015Jeroen
op 21 Jan 2017Jolijn
op 23 Jan 2017Eten uit de voorraadkast (update) - Gezinsleven
op 20 Mar 2017Nicole
op 02 Oct 2015Patricia
op 02 Oct 2015Jolien
op 12 Feb 2016Jolijn
op 13 Feb 2016Nina
op 01 Dec 2015Jolijn
op 03 Dec 2015Nee ske
op 02 Oct 2015Jolijn
op 05 Oct 2015Eugenie
op 01 Oct 2015Jolijn
op 05 Oct 2015Eugenie
op 01 Oct 2015Jolijn
op 05 Oct 2015Eliza
op 01 Oct 2015Jolijn
op 05 Oct 2015Anouk
op 28 Sep 2015Anneloes
op 28 Sep 2015Jolanda
op 14 Dec 2017Jolijn
op 17 Dec 2017Joanne
op 11 Oct 2018