Minder fixen, meer vertrouwen
0 min. leestijd

Minder fixen, meer vertrouwen

Verdwalen in de wereld van heling, embodiment oefeningen, ademwerk... ken je het?
Ik nog steeds hoor. Het idee dat er van alles gedaan moet worden voordat het beter wordt. En heel Instagram staat natuurlijk vol met inspiratie.  

Gisteren was een prachtig voorbeeld van de kracht van simpelheid en aanwezigheid.

Al wekenlang had ik last van mijn onderrug, blaas en onderbuik. Vooral in de nacht. Veel spanning in mijn bekkengebied. Wat ik op zich kon verklaren. Druk. Van alles gaande op relatiegebieden. Veel in de 'aan' modus.

Elke avond deed ik wel iets om er vanaf te komen. Yoga, massage, dansen, stretchen. Maar wel vanuit de energie dat het weg moest.

Gisteren had ik Bo'tje naar bed gebracht, stak ik kaarsjes aan en ging ik simpelweg zitten. Handen om mijn onderrug. Helemaal aanwezig. Niets dat hoefde te veranderen. Ik voelde mijn handen warm worden. Daarna een half uur mijn buik met sesamolie gemasseerd. Liefdevolle aanwezigheid. Verder niets.

En verdorie. Vannacht was het gevoel weg. Geen pijn. Geen kramp. Ontspannen. Ben ik verbaasd? Haha, ondanks dat ik de kracht van aanwezigheid en liefde ken, toch elke keer weer een beetje. Maar wat bekrachtigd het mij ook weer in mijn eigen missie.

Embodiment is simpel
Aanwezigheid
In het lijf zijn
Waardoor er weer ruimte ontstaat
Voor stroming en energie
Niet nog meer doen
Maar toelaten

X Jolijn 

Reactie plaatsen

Zak dieper in je lijf