Thuiskomen in jezelf

Op het moment dat ik dit schrijf zit ik in dag 2 van mijn cyclus en ben ik al twee dagen in een cocon. Instagram is gedelete en de inzichten komen binnenstromen. Ik voel zo sterk dat het tijd is dat we gaan thuiskomen bij onszelf. In ons lijf.  

Wat sterk naar bovenkomt is: je kunt nog alle cursussen, al het spirituele leesvoer & alle rituelen verslinden, maar als het motief erachter is dat je nu niet goed genoeg bent dan blijft dit terugkomen in je werkelijkheid. Is je intentie nieuwsgierigheid & liefde? Of is je intentie dat je af moet komen van een deel van jezelf? Het is echt tijd dat je mag gaan voelen dat je NU goed genoeg bent. Dat je niet eerst nog die ene cursus of therapie hoeft te doen. Natuurlijk mag je aan jezelf werken. Maar mag je ook ontspannen in het nu? Wat mij op dit moment steeds meer in mijzelf laat thuiskomen is: 

1. Veel tijd in de natuur & in stilte doorbrengen Alle social media bieden eindeloos veel inspiratie en het is ook gewoon erg leuk. Tegelijkertijd leidt het ook enorm af. Zelf merk ik dat het mijn creativiteit vermindert omdat ik meer bezig ben wat buiten me gebeurt dan binnenin. Iedere keer als ik Instagram eraf gooi, ervaar ik meer creativiteit. Ik schrijf meer, schilder, mijmer. Nu bijvoorbeeld, merk ik dat ik onwijs geniet van het schrijven hier in plaats van op Instagram. Het voelt rustig en ik neem alle tijd voor deze blog. 

2. Laat je gevoel toe What you resist, persists. Vecht je tegen je gevoel en emotie, dan blijft het terugkomen. Je kunt je in plaats daarvan focussen op de pure sensaties die door je lichaam stromen. Benoem dat er boosheid, angst, verdriet of wat dan ook aanwezig is. Voel het, geef er eventueel expressie aan door dans, stemgeluid of schudden. Als je kunt gaan voelen in het moment dan ontstaat er vrijheid. Muziek die aansluit op je gemoedstoestand kan hier ook bij ondersteunen. Duik er helemaal in en voel de emotie zonder er aan vast te klampen. 

3. Intuïtief dansen  Dans is mijn ultieme medicijn. Dans brengt mij vreugde, sensualiteit, veiligheid & genot. En ik weet dat dit voor bijna elke vrouw zo voelt. Vooral als je al je verwachtigen kunt loslaten van hoe het eruit moet zien. Doe kleding aan die fijn zit, zet een timer op 30 minuten, speel je lievelingsplaylist (bijvoorbeeld deze) en begin met dansen. Je kunt klein, groot, sexy, lelijk, rustig, uitbundig of op welke manier dan ook dansen. Geniet ervan. 

4. De rigiditeit loslaten.  Ken je dat gevoel dat je ook in je 'spirituele beoefening' weer een hele lijst moet afwerken? Ik had bijvoorbeeld altijd het gevoel dat ik moest mediteren én dansen én ademen én schrijven in mijn journal etc. waardoor ik er meer stress door kreeg dan dat het me dichtbij mijzelf bracht. Nu maak in in de ochtend tijd vrij om iets fijns te doen. De ene dag is dat dans en soms een yogalesje via youtube. Niks moet en ik volg mijn joy & verlangen in het moment. Het enige wat vaststaat is tijd voor mezelf. En soms is dat met aandacht een kop koffie of cacao drinken. That's it. 

Mooi mens. Jij bent goed zoals je bent. Nu. Je hoeft niks te doen. Je mag zakken in je lijf, ademen. 

Je bent veilig.

Hier nog een fijne playlist voor je. 

Veel liefde, Jolijn  

Reactie plaatsen

Zak dieper in je lijf