Vlierbessensiroop Recept

In de overvloed vibes van de Alchemie training die ik de afgelopen maanden volgde ging ik maandag met Bo het bos in om samen vlierbloesem te plukken. We maakten siroop en champagne. Zo leuk om samen te doen en de volgende dag samen te drinken. Hij geniet het allermeeste van deze activiteiten. Simpel en in de natuur. Hij weet ondertussen alles van de tuin. "Mama, wanneer komt de Oost-Indische Kerst op?" :)

Deze siroop is echt HEERLIJK. De lekkerste vlierbloesemsiroop die ik ooit heb geproefd. En hoe leuk als je hem straks zelf gemaakt hebt?

Vlierbloesemsiroop recept

Voor 1 fles

Ongeveer 20 grote vlierbloesems*
500 gram suiker
500 ml water
1 bio citroen
1 stokje vanille

*pluk de vlierbloesem op een droge! en zonnige ochtend.

Breng suiker en water aan de kook en zet dan uit. Laat de suiker helemaal oplossen. Voeg de vlierbloesems, citroen en vanille toe. Laat 24 uur trekken.
Steriliseer een fles van 500 ml met kokend water. Laat afkoelen. Leg in een zeef een stuk kaasdoek of een schone theekdoek. Giet de vlierbloesemsiroop erdoor in de fles. Bewaar in de koelkast.

Maak lekkere vlierbloesemcocktails met bruiswater en mint.

Mmmmmmmm.


Reactie plaatsen

Zak dieper in je lijf