bekkenmassage
Inspirerend
Jolijn
Inspirerend
01/17/2024
2 min
0

Wat heb ik aan een bekkenmassage?

01/17/2024
2 min
0

Anderhalf jaar geleden ervaarde ikzelf voor het eerst een bekkenmassage bij mijn lieve collega Valentine en ik was meteen verkocht. Dit wilde ik leren geven! Ik volgde een privé cursus en begon met masseren. Ondertussen heb ik 100+ vrouwen gemasseerd en iedere sessie raakt mij weer diep. Het is zo ontzettend mooi, dankbaar en transformerend werk. Maar wat is zo'n bekkenmassage nou? En wat kan het voor jou doen?

Een bekkenmassage is een geklede massage met de focus op het bekkengebied. In de bekkenmassage gebruik ik vooral technieken uit de Thaise Yogamassage en die combineer ik met energetisch werk en mijn eigen touch. De massage bevat veel diepe stretches, schudden van het lijf, losmaken van het weefsel en handoplegging. Je wordt gewiegd, gemasseerd en gedragen.

Mijn ervaring is dat er in de sessie altijd precies gebeurt wat er mag gebeuren. Dit is iedere keer weer anders. Hangt helemaal af van wat er in jou leeft en waar je intentie naartoe gaat. Soms komen er veel emoties los die zijn opgeslagen. Soms is het puur genieten. Vaak worden dingen helder waar jij aandacht naartoe te brengen hebt. De sessie werkt nog dagen door en wat ik terugkrijg is dat er in de dagen erna vaak zaken op zijn plek vallen.

Wat ik het mooie vind aan dit werk is dat we werken met de vrouwelijke energie. Het onlogische en onzichtbare. Natuurlijk werk ik ook op het fysieke. Maar vaak ontstaat er tijdens de sessie een bepaalde richting die ik volg. Ik voel bijvoorbeeld dat ik mijn hand een tijd op een plek mag houden. Opeens komen de tranen, begint het lichaam los te laten of ontstaat er ruimte om te ademen. De energie gaat stromen, er ontstaan fijne sensaties of juist inzichten. Er gebeurt altijd wat er mag gebeuren. Dat diepe vertrouwen heb ik wel ontwikkelt.

Het is simpel en diep werk. Ik ben liefdevol aanwezig bij jou. Daardoor ontstaat er ruimte voor jou om te voelen en zijn. Zoals jij bent. Alles is welkom.

Ik blijf het magisch vinden dit vrouwenwerk! Ik kijk uit na alle sessies die ik nog mag geven. Het is heerlijk én nodig je af en toe te laten dragen. Hieronder nog wat ervaringen van vrouwen  zodat je kunt voelen of deze massage bij jou past.

Een bekkenmassage

✓ Je bent gekleed
✓ Ik combineer het ook met buikmassage
✓ Het verbind je diep met je vrouwelijke kern
✓ Veel vrouwen voelen zich na de sessie meer verbonden, geaard en in vertrouwen
✓ Het maakt je gevoeliger voor subtiele energie waardoor je meer kunt genieten en aanwezig kunt zijn (vooral na meerdere sessies)

Bekkenmassage is fijn als je

✓ je meer in de diepte van jouw lichaam wilt zakken (en je hoofd overuren draait)
✓ je een ervaring hebt gehad omtrent zwangerschap, miskraam of seksualiteit en je voelt dat daar nog emotie op zit
✓ je meer wilt genieten van seksualiteit
✓ je (onverklaarbare) pijn hebt in je bekkengebied of veel spanning vasthoudt
✓ je jezelf vaak wat verdoofd en matjes voelt en je meer wilt verbinden met je levensenergie
✓ je even helemaal gedragen wilt worden

"Als moeder van 3 kleintjes kom ik niet heel vaak aan mezelf toe. Terwijl ik een diep verlangen voel om meer in de ontvangstmodus te zakken. Wat was de sessie fijn! Buiten de fysieke ontspanning en de ruimte die in mijn lijf ontstond voelde ik ook dat er weer creatieve energie begon te stromen. Ik kreeg veel inzichten en puzzelstukjes die op zijn plek vielen. Je voelt dat Jolijn het lijf ontzettend goed kent en communiceert met wat deze nodig heeft. Ik kom zeker terug!" ~ Yaela

"De massage van Jolijn hebben diepgang. Door haar aanwezigheid en handen kom je in diepere lagen van je lichaam en bewustzijn terecht, zodat eventuele klachten ook echt kunnen transformeren. Een aanrader om te doen als je meer dan alleen ontspanning wilt ervaren. Jolijn is zacht en sterk aanwezig, wat veiligheid geeft. Een fijne plek om weer een stukje meer tot jezelf te komen." ~ Sabine

Heb je een vraag over de massage? Mail me gerust even op info@jolijnpelgrum.nl
Wil je een sessie boeken? Kies een datum in mijn agenda.

Liefs Jolijn

Reacties
Categorieën