Follow us to receive the latest news!
Follow us to receive the latest news!
<:optin-form-placeholder>
Allerlekkerste hummus
Het geheim achter de allerlekkerste hummus. Ik maak al járen hummus, maar ben eigenlijk nooit helemaal tevreden. Wat ik ook probeerde, de structuur bleef altijd te dik en de smaak een beetje te melig. Maar nu heb ik het geheim ontdekt. Hiermee krijg je gegarandeerd net zo'n romige hummus die je soms op de markt kunt kopen of in een restaurant (of in een hummusbar zoals Sir Hummus in De Pijp in Amsterdam) krijgt. De oplossing bleek simpeler dan gedacht. Om de hummus zo lekker te krijgen hoef je maar 1 ding te doen: de kikkererwten pellen. Jep, that's it. Om de kikkererwten zit nog een extra velletje dat je eraf kunt halen. Juist dit velletje is de barrière tussen een hummus die wel oké is en eentje die super is! Oké, toegegeven. Het pellen is een werkje. Maar het resultaat is absoluut de moeite waard! Echt smullen. Dus zet je favoriete muziek aan en zie het als een meditatief klusje. Je hoeft trouwens niet per se je kikkererwten te weken. Ook als je ze uit een blik of glazen pot haalt kun je nog steeds pellen. Kies als je ze niet zelf weekt en kookt liever voor een glazen pot. In veel blikken zit BPA wat voor veel gezondheidsklachten kan zorgen. Ik weet zeker dat je heel blij wordt van dit hummusreceptje. Het is zo simpel te maken en altijd een succes. Ik vind het hummus haast overal lekker bij, maar doe het nu het warmer wordt (wishful thinking) ook graag over salades heen. Wat rucola, komkommer, avocado en tomaatjes op een bord, citroensap en olijfolie erover en een flinke schep hummus. Yummy! Allerlekkerste hummus Voor 1 bakje hummus 1,5 cup kikkererwten, geweekt*, gekookt en gepeld** 1 tl tahin sap 1/2 citroen 5 el olijfolie 3 el water 1 teen knoflook, fijngehakt 1 tl komijnpoeder 1 tl paprikapoeder zout en peper *je kunt ook kiezen voor kikkererwten uit blik/glazen pot, maar het allerlekkerste is zelf koken. **het pellen is heel simpel. Pak een kikkererwten, wrijf hem heen een weer tussen je vingers en het velletje laat los. Doe alle ingrediënten in de keukenmachine, behalve de olijfolie, en laat een paar minuten draaien. Voeg de olijfolie geleidelijk toe zodat de hummus heel romig wordt. Voeg naar smaak meer kruiden, zout en peper en olijfolie toe. Garneer met een beetje cayennepeper en een drizzle olijfolie! Heerlijk met reepjes groenten, op salades of crackers.
Lisette
op 22 May 2015susan
op 22 May 2015Jolien
op 22 May 2015Monique
op 22 May 2015Sandra
op 22 May 2015Sandra
op 22 May 2015Anusha
op 22 May 2015Amsterdam City Guide
op 06 Sep 2015Kathleen
op 29 May 2015Edith
op 05 May 2017Jolijn
op 31 May 2017Lies
op 25 Jul 2017Jolijn
op 22 Aug 2017Willemijn
op 03 Feb 2019