Appelsmoothie met Kruiden
1 min. leestijd

Appelsmoothie met Kruiden

appel-smoothie-kaneel-boekweit-vegan4
Gisteren was een feestje! Ik heb mijn contract getekend bij uitgeverij Nieuw Amsterdam. In mei (precieze datum volgt) ligt het Vegadutchie boek in de winkels. Een droom die uitkomt en waar al heel veel uren hard werk in heeft gezeten. Het boek staat vol heerlijke vegan recepten, maar daarover volgende week meer als ik ook de cover aan jullie mag laten zien! appel-smoothie-kaneel-boekweit-vegan3 Sjoerd en ik zijn de laatste tijd verknocht aan warme smoothies. Ja echt, wárm. Ik ben een enorm smoothiemonster, maar in de winter vind ik ze meestal te koud. Door de melk even op te warmen krijg je een heel ander soort ervaring. De smoothie is zo ook beter te verteren door je lichaam. Je kunt je voorstellen dat je lichaam in de winter al hard bezig is met het warm houden van je lichaam. Als je dan ook nog koude dingen eet koel je meer af en moet je lichaam nog harder werken. Ook blust koud voedsel je spijsvertering, waardoor je buikklachten kunt krijgen. Stook tijdens koude dagen het vuurtje dus wat extra op met warme maaltijden en verwarmende kruiden. Deze appelsmoothie is een feestje voor je buik. De boekweit ondersteunt je darmen en kaneel verbetert de vertering van je eten. Kardemom wordt in Aziatische landen veel gebruikt tegen maag- en darmklachten. Ook geeft dit kruid de spijsvertering een boost. De notenpasta en kokosolie voegen gezonde vetten toe, waardoor je lang een verzadigd gevoel houdt. Warme Appelsmoothie met Kruiden voor 2 smoothies 4 kleine appeltjes, in blokjes 1 el kokosolie 1 tl kaneel 1/2 tl nootmuskaat 1/2 tl kruidnagel 1/2 tl kardemom 350 ml plantaardige melk 1 medjouldadel, ontpit 1/3 cup boekweitkorrels, 1 nacht geweekt 2 el notenpasta, zoals amandelpasta of pindakaas snuf zout Spoel de boekweitkorrels af in een zeef. Verwarm in een pannetje de kokosolie en bak de appeltjes met de kaneel, nootmuskaat, kruidnagel en kardemom 5 minuten op zacht vuur. Voeg dan de melk toe en verwarm alles nog 1 minuut op. Doe alle ingrediënten in de blender en laat een egale smoothie ontstaan. Enjoy met een klein lepeltje!
appel-smoothie-kaneel-boekweit-vegan
Marla
Door

Marla

op 13 Feb 2015

Ik kan het nu wel uitschreeuwen. ( misschien ga ik dat zo ook doen) hihihi! heeerlijk ziet dit eruit. Dank je wel weer Jolijn ( en Sjoerd). Ik wacht met smart af op je boek. Gefeliciteerd met het ondertekenen! Jullie zijn echt toppertjes! Lieve groet Marla

Sjoerd
Door

Sjoerd

op 19 Feb 2015

:-)

Carolien
Door

Carolien

op 11 Feb 2015

Oooo.. Dit klinkt echt heerlijk!! Ik ga meteen de boekweitkorrels in water zetten!! Thanks!

Carolien
Door

Carolien

op 11 Feb 2015

O, en gefeliciteerd met je boek! Ik wacht met smart af!

Nadia
Door

Nadia

op 11 Feb 2015

Het ziet er heerlijk uit, lekker romig! Ontzettend cool dat je boek bijna uitkomt. Er was eerst sprake van dat het een e-book zou worden toch? Dat dacht ik altijd tenminste... Leuk dat het een hardcopy wordt! Ga hem sowieso halen!

Jolijn
Door

Jolijn

op 13 Feb 2015

Leuk om te horen! :)

Fabienne
Door

Fabienne

op 11 Feb 2015

Gefeliciteerd!!! Ik ben benieuwd naar je boek, veel succes daarmee de komende tijd. En wat klinkt die smoothie lekker! Zondagochtend komt ie op het menu, mmmmmm.

Jolijn
Door

Jolijn

op 13 Feb 2015

Yes! Laat je me weten hoe hij geworden is? Fijn weekend

Lotta
Door

Lotta

op 16 Feb 2015

Wat gaaf dat jouw eigen kookboek uitkomt!! Ben heel benieuwd! Succes met alle voorbereidingen :-) en deze smoothie looks delicious! <3

Marieke
Door

Marieke

op 20 Feb 2015

Ik heb deze smoothie als ontbijt gemaakt. De appeltjes met kruiden in de pan rook al heerlijk! De eerste slok was even wennen.... dat warme ben ik niet gewend ☺ Maar het smaakte heerlijk en het vult enorm goed. Het is nu bijna lunch tijd, maar ik heb echt nog geen honger! De volgende keer laat ik dadel denk ik wel achterwege, het was mij iets aan de zoete kant. Dankjewel voor het recept. Ik blijf je site volgen!

Judith
Door

Judith

op 11 Feb 2015

Lijkt me heerlijk, ga ik zeker snel eens maken!

jackie
Door

jackie

op 11 Feb 2015

OMG! HOT SMOOTHIE!?! Sounds like apple pie for breaky! YUMMMMMMM

Sjoerd
Door

Sjoerd

op 19 Feb 2015

It kinda is. And I know you're gonna love the next recipe!

Kitty
Door

Kitty

op 11 Feb 2015

Klinkt heeeeerlijk!! Zou het ook met boekweitmeel kunnen? Heb geen korreltjes in huis..

Jolijn
Door

Jolijn

op 13 Feb 2015

Proberen! Ben benieuwd :)

hanne
Door

hanne

op 12 Feb 2015

ik drink mijn drankjes (behalve thee!) altijd liefst heel erg koud maar deze ziet er wel heel verleidelijk uit :) en ik kijk zo uit naar het boek! vind de foto's en verhalen bij je recepten altijd zo mooi en eigenlijk hou ik daarvoor van kookboeken, meer nog dan om uit te koken, om in te bladeren, inspiratie op te doen...

annick
Door

annick

op 18 Feb 2015

uitgeprobeerd en heerlijk ! lekker verwarmend, dankjewel voor je onuitputtelijke inspiratie

Petra
Door

Petra

op 18 Feb 2015

Mmmm! Ik heb hem net (na een intensieve hot flow yogales) gemaakt en gegeten, en wat is 'ie heerlijk zeg! En hij vult inderdaad goed, maar op een prettige manier. Gefeliciteerd met je contract! Ik volg je blog al een tijd, en ben benieuwd naar HET BOEK ;-)

Wieneke
Door

Wieneke

op 25 Oct 2015

Vanmorgen gemaakt, mmm! Al vond mijn dochter van drie dit toch wat raar, haha.

Saskia
Door

Saskia

op 27 Sep 2015

Hoeveel gram is een cup boekweitkorrels? Werkelijk, die cups, ik kan er niks mee. Voor iets vloeibaars kan ik er nog wel wat mee, maar voor iets vasts vind ik het maar raar Groetjes saskia

Jolijn
Door

Jolijn

op 28 Sep 2015

1 cup is 170 gram. succes!

Reactie plaatsen

Zak dieper in je lijf