Follow us to receive the latest news!
Follow us to receive the latest news!
<:optin-form-placeholder>
Auberginerolletjes & Sushi met Zoete Aardappel
Hapjes voor vleeseters. Die suggestie trok mijn aandacht toen ik jullie via mijn Facebook-pagina om ideeën vroeg voor kerstrecepten. Ik moet eerlijk bekennen dat ik zelf niet zo'n liefhebber ben van kleine hapjes. Ik heb het liefst een goed gevuld bord met eten. Gepriegel met kleine frutsels is niet echt aan mij besteed. Een leuke uitdaging dus! Ik moest meteen terugdenken aan het tapasrestaurant waar ik als tiener vaak ging eten met mijn ouders. En dan vooral aan de dadels gerold in spek; het gerechtje waar we allemaal het meest van hielden. Echt een gerechtje voor vleeseters, maar waarom zou een veganversie niet kunnen? Het draait ten slotte allemaal om de combi zout/zoet. Aubergine is zeer geschikt als baconvervanger. Dit toffe hapje is heerlijk en zelfs leuk om te maken voor iemand die niet van gepriegel houdt. Jep, zelfs ik had er plezier in. Maak een schaal vol van deze lekkere rolletjes en zet ze op tafel als snack of voorgerechtje en ik weet zeker dat iedere (vlees)eter zijn vingers erbij op zal eten. Hapjes komen nooit alleen. Om genoeg tijd over te houden om te genieten van vrienden, familie en wijn heb ik gekozen voor deze snelle sushirolletjes met zoete aardappel en avocado. Het knapperige norivel combineert perfect met de zoetige aardappel, romige avocado en zoutige tamari. Het is hapje is licht verteerbaar en supergezond. Zeewier bevat veel jodium. Een mineraal dat vaak mist in een westers voedingspatroon. Jodium is heel belangrijk voor een gezonde schildklier en het zorgt ervoor dat giftige stoffen uit je lichaam worden verwijderd. Het is bovendien zeer belangrijk tijdens zwangerschap voor de ontwikkeling van de foetus. Geen kerst zonder toetjesfeest. Vóór kerst komt er nog een recept voor olijfolie-sinaasappel kerstcake online. Beloofd! Gerookte Auberginerolletjes met Dadels Voor 10-15 rolletjes 1 grote aubergine 10-15 verse medjouldadels 2 el olijfolie 2 el tamari of sojasaus 1 el appelciderazijn 1 el ahornsiroop 1 tl gerookte paprikapoeder* *Het gerookte paprikapoeder is wat dit gerecht maakt. Het geeft de rokerige smaak die aan bacon doet denken. Je vindt de gerookte variant op de markt bij een kruidenstal of in de toko. Het zoeken waard! Snijd de bovenkant en een stukje van de onderkant van de aubergine af, dan kun je hem makkelijker in lange plakken snijden. Snijd de aubergine in 10-15 dunne plakken. Leg de aubergine in een grote ovenschaal. Meng in een klein bakje de olijfolie, de tamari, de appelciderazijn, de ahornsiroop en het gerookte paprikapoeder. Schenk dat over de aubergine heen en zorg ervoor dat alles goed bedekt is met de dressing. Laat minstens 30 minuten marineren. Vet een grillpan- of plaat in met een beetje olijfolie en verhit hem. Gril de plakken aubergine zo'n 2 minuten per kant tot ze goudbruin en zacht zijn. Probeer er mooie grilstrepen op te krijgen om de aubergine meer op bacon te laten lijken. Rol een medjouldadel in een plak aubergine en zet vast met een satéprikker. Ga door tot alle dadels en aubergineplakken op zijn. Voila! Serveer het liefst lauwwarm. Sushistukjes met Zoete Aardappel en Avocado voor 4 rollen 4 norivellen 2 middelgrote zoete aardappels 1 avocado, in reepjes gesneden kaneel paprikapoeder zout en versgemalen peper sesamzaadjes tamari of sojasaus om te dippen sushimatje Verwarm de oven voor op 225 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de zoete aardappels met schil op de plaat. Laat ongeveer 40 minuten in de oven staan tot je gemakkelijk in de aardappel kunt prikken. Haal ze eruit en laat 10 minuten afkoelen voordat je ze ontvelt. Pureer de zoete aardappel met een staafmixer tot een gladde puree. Pak een norivel en leg deze op het sushimatje. Schep 1/4 van de zoete aardappelpuree op het norivel en een paar plakjes avocado (zie foto). Bestrooi met zout, versgemalen peper, een flinke snuf kaneel en een flinke snuf paprikapoeder. Rol het vel strak op en snijd met een scherp mes in ongeveer 8 stukjes. Dip het uiteinde in een schaaltje met sesamzaadjes. Serveer met een kommetje tamari of sojasaus. Happy Xmas for all Beings!
Margot
op 18 Dec 2014Jolijn
op 19 Dec 2014Sjoerd
op 22 Dec 2014susan
op 15 Dec 2014Marloes
op 15 Dec 2014Elsbet | La Vie Pure
op 15 Dec 2014wieneke
op 15 Dec 2014Sabrina
op 15 Dec 2014Els
op 21 Dec 2014wieneke
op 22 Dec 2014Sjoerd
op 22 Dec 2014Ilse
op 21 Dec 2014Karin
op 27 Dec 2016