Avocado & Vijgen Detox Smoothie
in Zomer
2 min. leestijd

Avocado & Vijgen Detox Smoothie

detox-smoothie-avocado-groene-recept2
Maandag ben ik met mijn jaarlijkse lentedetox begonnen. Ik keek er al weken naar uit om mijn leef/eetpatroon even te versimpelen. Het voelt goed om niet na te denken over wat ik ga snacken, want ik doe het simpelweg nu niet. Daarnaast klaag ik als het goed is 21 dagen niet. Oké dat is nog niet helemaal gelukt. Ik heb wel een bandje om mijn arm en als ik klaag en gaat het bandje naar mijn andere arm. Heel interessant om te doen. Pffff, wat een rotweer buiten, wordt: yes, het regent, dan ga ik lekker binnen een muziekje opzetten en een kop thee maken. Sounds good toch? Ik word er tot nu toe in ieder geval blij van. De detox duurt 21 dagen. Tijdens deze drie weken skip ik: Koffie & alcohol Dierlijke producten Gluten Suikers (ook vervangers zoals ahornsiroop) Pindakaas Klagen Te hard sporten Te grote porties Juist wel veel: Verse groenten Fruit, maar niet te veel Volle granen Gezonde vetten Kiemen Olijven Groenten stomen Kruidenthee Positieve gedachten Yoga & meditatie Schrijven Sauna Massage Wisseldouches Wandelen in de natuur Ik eet dus wel drie keer per dag een (warme) maaltijd. Ik merk meteen dat ik minder zin heb om te snacken. Normaal eet ik tussendoor altijd wel een paar dadels, een smoothie of een lekker zelfgemaakt koekje/taartje. Gisteren verlangde mijn lichaam er al niet meer zo naar. Een goed gevoel! In mei ga ik ook een begeleide detox organiseren waar jullie aan mee kunnen doen. Daarover snel meer.
detox-smoothie-avocado-groene-recept1
Avocado & Vijgen Detox Smoothie Deze smoothie is vol van smaak en textuur. De avocado zorgt ervoor dat je er wel een paar uur op vooruit kan. De vijgen voegen net een beetje zoetheid toe. Spirulina is een alg die bekendstaat als reiniger van het lichaam. Kom maar op met die energiekick! Voor 1 smoothie 250 ml plantaardige melk, zoals amandelmelk 1 rijpe avocado 1 stengel bleekselderij 2 gedroogde vijgen 1 tl spirulinapoeder snuf vanillepoeder Doe alle ingrediënten in de blender en laat ze draaien tot een egale smoothie is ontstaan. Eet langzaam op met een lepeltje.
detox-smoothie-avocado-groene-recept3
Give Away: 2 x Goodbyn Lunchbox
joco-cup-groen-meeneembeker
detox-smoothie-avocado-groene-recept
Van Grassys kreeg ik de Joco Cup & Goodbyn lunchbox opgestuurd om te testen.‘Grassys staat voor het vermarkten van vernieuwende en stijlvolle producten die waarde toevoegen aan een gezonde en duurzame levenstijl.’ Met de Joco Cup & lunchbox ga je helemaal voorbereid op pad. Ik ben vooral van de cup al helemaal fan. Heerlijk om mee te nemen op de fiets, in de auto of tijdens een wandeling. Hij pakt stevig vast door de anti-sliprand. Neem hem mee naar je favoriete koffietentje, zodat je geen weggooibekers meer mee hoeft te nemen; meteen een duurzame investering. In veel andere landen is het al heel gebruikelijk om je eigen beker mee te nemen naar een koffietentje. De Goodbyn lunchbox heeft verschillende vakken zodat je je chocoladekoekjes niet op je rijst hoeft te leggen. Heel fijn ook. Er kan lekker veel in, zodat grote eters goed aan hun trekken komen. Beide producten zijn 100% bpa vrij. Goed nieuws! Ik mag twee groene lunchboxen weggeven. Wat te doen? Laat hieronder een reactie achter welke lunch jij in de lunchbox wilt meenemen. Vrijdag maak ik bekend wie heeft gewonnen! x Jolijn
De Notenbar
Door

De Notenbar

op 26 Mar 2015

Elk weekend sta ik een hele dag alleen achter mijn notenkraam met lekker veel gedroogde vruchten, pitten, zaden en ander lekkers. Die dingen hoef ik dus zeker niet mee te nemen in de lunchbox. Maar omdat ik toch graag varieer tijdens zo'n lange dag met telkens korte momentjes tijd om te eten/snacken, neem ik altijd een grote pot mee met vers fruit, een maaltijdsalade, zelf gedroogde crackers, ... Helaas heb ik geen plaats voor allemaal aparte potjes waardoor alles op 1 hoop ligt. Zo'n groene lunchbox zou dat probleem verhelpen en mijn dag een stuk aangenamer maken. Weet je dat al heel veel klanten (in België want daar sta ik op de markt) jouw website ondertussen kennen? Ik verwijs ze vaak naar daar om met onze heerlijke producten aan de slag te gaan.

Jolijn
Door

Jolijn

op 27 Mar 2015

Wat leuk om te horen zeg! Dank dat je ze naar me doorstuurt :) Ik heb net gehoord dat mijn boek ook in België in de boekhandels komt en daar ben ik superblij mee. Fijn weekend. Groetjes Jolijn

Marla
Door

Marla

op 27 Mar 2015

Hai Jolijn! Ik heb een soort gelijke detox gepland vanaaf 13 april. Ik heb echter eeen vraag waar ik al heeel lang mee rondloop en niemand me echt verder ken helpen. Detox en borstvoeding?! Wat is wijsheid? Wat kan en wat kan niet? Wordt mijn dochtertje ook groen? ;) heb je tips! Ik zou de leuke groene lunchbox dus ook heel goed in kader van een gezonde groene detox kunnen gebruiken. 2 vakjes voor mama en 1 voor de kleine groene spruit. Want delen maakt me het allergelukkigst en alles wat je deelt, vermenigvuldigt! Dank voor je blog Lieve groet marla

Jolijn
Door

Jolijn

op 27 Mar 2015

Hallo lieve Marla, Haha, ze wordt misschien wel een beetje groen van binnen ;). Ik denk dat je heel goed een milde detox kan doen, want je kiest er dan alleen voor om een korte periode moeilijk te verteren producten weg te laten. Als je zorgt dat je genoeg binnenkrijgt (ook vetten d.m.v. olijfolie, een handje noten of avocado) dan is dat prima. Heel veel plezier en succes en geniet van je dochter.

Marla
Door

Marla

op 30 Mar 2015

Lieve Jolijn! Dank je ! Fijn dat iemand mee denkt. Ik ga zeker beginnen binnenkort, maar nu wel benieuwd naar jouw begeleide detox? Kan ik daar meer informatie over vinden? Nogmaals dank. Ik vind jullie blogs zoo eerlijk en leerzaam en leuk dat ik zeker blijf lezen. Ook erg leuk dat Sjoerd af en toe blogt! Even een ander perspectief. ( ik heb een hele kleine tip nav jullie super gave vernieuwse website: mischien handig als je ergens meteen kan zien welke tools je nodig hebt (bv keukenmachine, blender etc! Soms zware dobber als ik helemaal in je blog en recept zit en dan heb ik de juiste machine niet. Maar dat kan aan mijn enthousiasme liggen ;)) detox ze! Lieve groet Marla

Jorien
Door

Jorien

op 27 Mar 2015

Zodat ik niet elke keer 3 of meer bakjes hoef mee te sjouwen zodat niet alle smaken door elkaar gaan lopen. De standaard broodtrommel is hier voor uitermate geschikt, en ook erg fijn om de beginnende detox vol te houden. Fijne dag!! En succes met de verdere detox :)

Joyce
Door

Joyce

op 25 Mar 2015

Leuk de lunchbox. Ik zou er mijn eenvoudige salade bestaande uit ijsberg, mix van komkommer, tomaat, rode ui, pijnboompitjes, en de mozzarella heerlijk apart in mee kunnen nemen.

Barbara Huizenga
Door

Barbara Huizenga

op 25 Mar 2015

Ooooh!!! Die is handig!!! Mijn tas barst nu uit zijn voegen met al mijn losse bakjes, dit is superhandig. Ik zou er vanalles indoen: tonaatjes, appeltjes met kaneel, bananenbrood, geroosterde zoete aardappel (verslaafd!!!), dadels, crackers, fruit....moet ik nog doorgaan? Ik heb nu al honger....

Sandra
Door

Sandra

op 25 Mar 2015

Wat een fijne lunchbox....ik wil zo graag van de boterhammen af maar wordt kriegel van bakjes met loslatende deksels....ik zou een broccolisalade meenemen, wat boerenkoolchips en geroosterde kikkererwten, Heerlijk. Veel succes met kiezen en geniet van je detox

Nina
Door

Nina

op 25 Mar 2015

Net waar ik desperate naar op zoek was!! Ik ben van plan om het roer om te gooien en lekker gezond te gaan leven. (dus geen ongezonde kantine dingen tijdens de lunch). Ik ben van plan om lekkere salades mee te nemen en fruit :D Lekker voor de warme daagjes:) Dagdag XX p.s je blog is echt super inspirerend en je recepten zijn heerlijk!

Marjan
Door

Marjan

op 25 Mar 2015

Ik net gestart om de inhoud van m standaard broodtrommel voor naar het werk af en toe te vervangen door iets anders zoals een salade, restje warm eten van de vorige dag. Deze lunchbox zou een goede stok achter de deur zijn om dat voort te zetten.

Martin
Door

Martin

op 25 Mar 2015

1- Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de bietjes, snijd ze in partjes en doe ze in de grote ovenschaal. Besprenkel de bietjes met de olie en bestrooi met het zout. Rooster ca. 20 min. in de oven. 2- Doe de pistachenoten in de kleine ovenschaal en rooster 8 min. in de oven naast de bietjes. Neem de noten uit de oven en laat afkoelen op een bord. Neem de bietjes uit de oven, schep op een platte schaal en laat iets afkoelen. 3- Snijd met een scherp mes de schil en het witte vlies van de sinaasappels. Snijd de partjes vruchtvlees los van de vliezen, zodat je het vruchtvlees er gemakkelijk met je mes tussenuit kunt wippen. Verdeel de sinaasappelpartjes over de bietjes en verkruimel de kaas erover. 4- Besprenkel de salade met de balsamicoazijn en bestrooi met de pistachenoten. Verdeel de basilicumblaadjes over de salade.

Jolijn
Door

Jolijn

op 27 Mar 2015

Oeh, dat klinkt heerlijk met die pistachenoten. Hmm :)

Sanne
Door

Sanne

op 25 Mar 2015

Wat een leuke lunchbox! Ik zou er mijn maaltijdsalade in meenemen, bestaande uit gekookte zilvervliesrijst, geroosterde zoete aardappels, spinazie, tomaatjes, komkommer, avocado, humus en zonnebloempittenpitjes. Heerlijk!

Eefdekker
Door

Eefdekker

op 25 Mar 2015

Oh wat heerlijk als ik mijn lunchsalade mee kan nemen en de noten en sausje of feuit pas op het laatset moment kan mengen! Lijkt me een heel fijne lunchbox! Graag.

Meike
Door

Meike

op 25 Mar 2015

Hoi Jolijn, Ben ook maandag begonnen met mijn jaarlijkse detox. Die lunchbox met verschillende vakjes lijkt me wel een handig hulpmiddel. Nu is het slepen met allerlei bakjes met lekkers, zoals vandaag bv mijn quinoasalade met peterseliepersto, baby-avocado (benieuwd of die in de lunchbox passen?!) en hazelnoten. Succes verder de komende weken! En ik hou je FB/blog in de gaten voor nog meer lekkere detox-recepten. Groet, Meike

Debora
Door

Debora

op 26 Mar 2015

Hoi Jolijn, Ik doe met je mee, al is het misschien niet zo zeer een detox wat ik doe, maar wel even een "strenge" periode, waarin ik geen vlees (helemaal vegan vind ik nog zo moeilijk, bio kaas en bio eitjes kan ik nog niet missen...) zo min mogelijk (tarwe)gluten, geen alcohol en zo min mogelijk suiker(vervangers) wil gebruiken. Mijn lichaam snakte er naar! Nu alleen nog wat meer uurtjes slaap krijgen, en wat vaker een wandeling naar buiten en dan ben ik ook goed op weg ;-) Wat Suzanne zegt, over de BPA en vervangende stoffen, dat snap ik. Van de andere kant: waar moet ik mijn gezonde eten en drinken dan in meenemen? Er zijn wel metalen lunchboxjes, maar of die ook zo goed afsluiten weet ik niet... En ik weet niet of de productie daarvan veel 'groener' is? Voor mijn (gepimpte) water ben ik in ieder geval erg blij met mij Dopper. En deze groene lunchbox van jou lijkt me super handig! Vandaag zou ik er mijn mediterrane linzensalade in gedaan hebben, met de avocado en rucola apart, zodat het lekker fris blijft. En een handje nootjes in het andere vakje. Een andere keer mijn kikkererwten/grapefruit salade met een stukje bananenbrood, of gedroogde abrikozen of.... enz. enz. Inspiratie te over! :-) Succes met je detox! En bedankt, je hebt me aan het denken gezet. Hoe vaak klaag ík eigenlijk...?

Jolijn
Door

Jolijn

op 30 Mar 2015

Ha Deborah, je hebt de bentobox gewonnen! Gefeliciteerd :). Stuur je me even je adres door? Dan komt hij naar je toe. Liefs Jolijn

Debora
Door

Debora

op 08 Apr 2015

Heel erg leuk Jolijn, bedankt! Ik heb je een berichtje gestuurd. liefs Debora

Nee ske
Door

Nee ske

op 26 Mar 2015

Die smoothie ziet er lekker uit en je detox klinkt fijn :) Ik ben heel erg fan van lunchboxje, want ik neem altijd mijn eigen lunch mee naar school. Vaak reis ik wel meer dan 1,5 uur heen met de trein dus dan is het wel fijn als niet alles door elkaar gaat onderweg! Ik heb ook altijd honger omdat ik vanwege de reistijd vaak heel lang van huis ben. Ik zou er bijvoorbeeld een bonen/linzenmengsel in doen met kruiden, in het bakje daarnaast rijst of zoete aardappel en in het bakje daarnaast nog wat plakjes avocado met limoensap. hmmm ;D

Joke
Door

Joke

op 26 Mar 2015

Ik wil iedere dag iets anders meenemen omdat variatie zo belangrijk Is voor een gezond eetpatroon. En daar Is deze box zo ideaal voor omdat je er meerdere kanten mee op kan! Een paar opties: allerlei verschillende salades met rauwe groentes, allerlei pitten en zaden, aangemaakt met zelfgemaakte hummus ( die ik alaltijd op voorraad heb staan). Verder nog gebrande kikkerwten, boerenkool chippies of andere chippies, noten, wat ffruit, leftovers van de vorige dag. een bietenbrownie enz. En tot slot nog: ik zou de box willen uitproberen om te bekijken of ze verkocht zouden kunnen gaan worden op het foodfestival wat ik organiseer... .

Suzanne
Door

Suzanne

op 26 Mar 2015

Hoi Jolijn, leuk dat je een nieuw product wilt delen. Helaas is BPA vrij voor mij ook een NO GO! Plastic blijft plastic. De BPA vervangers zoals Bisfenol A en S beloven ook niet veel goeds. Verder ben ik fan van je, dat weet je. warme groet, Suzanne

Jolijn
Door

Jolijn

op 27 Mar 2015

Ik ga daar eens wat meer over lezen. Heb me er nog niet in verdiept. Dank voor de tip :) Fijn weekend!

Chantal
Door

Chantal

op 26 Mar 2015

Super, en op de koop toe 100% bpavrij! Ik zou er gewoon elke dag iets anders in meenemen. :-) Met mn biogroentjes van de zelfoogsttuin is er binnenkort weer keus te over om lekkere slaatjes en gerechtjes te maken. Hij lijkt me ook ideaal voor de picnic! Laat de zon maar schijnen......

Drumles Den Haag
Door

Drumles Den Haag

op 10 Apr 2015

Ziet er echt superlekker en gezond uit. Mooie kleur groen zeg! Ik ga hem zeker eens maken. Drink nu vooral slowjuices, maar een smoothie zo nu en dan is toch ook best lekker :)

Anja
Door

Anja

op 26 Mar 2015

Mooi! Ik zou 1 vakje doen met nootjes en gedroogd fruit. 1 vakje met de vegan Powersalade van de Vegarevolutie en 1 met bananenbrood. Yummie!!

nanette
Door

nanette

op 28 Mar 2015

beste jolijn,sinds een paar maanden volg ik met veel plezier je blog. Vooral je ontbijtrecepten zijn favoriet, je muesli from paradise en boekweit granola worden wekelijks nieuw gebakken. Deze shake is super, een hele verrassende combi, die houden we er ook in. Aan de detox doe ik dit keer niet mee, door mijn menu aan te passen naar veganistisch, weinig gluten, geen suiker, koffie en alcohol, voel ik me superclean en ben in een kleine 3 masnden 15kg lichter, laat de lente maar komen! p.s. je faam reikt over de grenzen want wij wonen in Spanje ;-)

Jolijn
Door

Jolijn

op 30 Mar 2015

Wow wat te gek zeg! Goed bezig. Blij om te horen dat de recepten je bevallen. Ga zo door!

Annemarie
Door

Annemarie

op 31 Mar 2015

Ohw, wat zou ik allemaal meenemen in deze mooie box! Ik denk aan de hummus zonder knoflook, rauwkost en een stuk banana blueberry bread, of de Turkse bulgur salade, mini quiches met ui en champignon en de exotische bounty! Heerlijk, krijg er spontaan trek in, ben wel benieuwd..... zou 't passen........;)

Judith
Door

Judith

op 26 Mar 2015

Leuke actie, en mooie lunchbox! Ik zou het handig vinden om één vak te gebruiken voor restjes, één voor iets als quinoa of bruine rijst, en de derde voor verse groenten of fruit. Met zo'n vrolijk groene box wordt je lunch vanzelf een feestje.

hanne
Door

hanne

op 26 Mar 2015

Wat een fijne lunchdoos! ik zou hem echter niet vullen en meenemen, maar vullen en meegeven aan iemand anders, die moeite aan het doen is wat bewuster/ gezonder / meer vega (n) te eten: een zwangere vriendin misschien, een collega die de diagnose Chrohn kreeg, of iemand die meedoet aan een detox of challenge. deze maand zou dat mijn mama zijn, die tijdens '40 dagen zonder vlees' probeert bewuster om te gaan met haar vleesconsumptie. Zij kreeg vandaag een salade met zwarte boontjes, mango, advocado, een portie geroosterde of gestoomde brocolli en zonnebloempitjes, en een restje quinoa. of toch maar zoete aardappelpartjes? smakelijk allemaal!

Anique
Door

Anique

op 26 Mar 2015

Die smoothie ga ik snel eens proberen! :) En in de lunchbox zou ik elke dag wat anders doen, Dan een restje avondeten van de vorige dag met wat fruit, Dan een versgemaakte lunch met quinoa en zoete aardappel of avocado. Zo'n box zou echt super zijn om te winnen want loop altijd te hannessen met mijn veel te grote box die nauwelijks in m'n tas past ;) Die aparte vakjes zijn ook superhandig zeg! Ik vroeg me trouwens af waarom je ook geen gestoomde groenten eet in deze detox? Is stomen niet goed? Groetjes

Eliza
Door

Eliza

op 26 Mar 2015

Hoi allemaal, Ik zou een vakje van de box vullen met stukjes zoete rode paprika, een vakje met een broodje en een vakje met dadeltjes. Dit was het eten van mijn dochtertje vandaag op school :-) En groen is haar lievelingskleur! Groetjes

Maartje
Door

Maartje

op 26 Mar 2015

Oh wat een leuke en praktische lunchbox! Doet me een beetje denken aan die schattige Japanse Bentoboxen.. Ik ben zelf de Tupperware-queen tijdens lunch tijd, maar deze is ook nog eens BPA vrij, perfect!. Ik verricht lichamelijk erg fysiek werk en kom dan ook altijd met een goed gevulde lunchbox naar werk. Ik zou meenemen: Vakje 1: ronde bruine rijst Vakje 2: je geroosterde Venkelsalade (heb deze in korte tijd al 2x gemaakt, wat een goed en eenvoudig recept!) Vakje 3: "pick me up snacks" zoals dadels gevuld met wat tahin en een walnoot, een stukje citroen en gember voor in mijn kopje thee, wat rozijntjes In de Cup zou ik dan geen koffie maar appel/banaan boekweit pap meenemen, of gebruiken voor de dressing van de Venkelsalade. Succes met je detox, ik kijk uit naar je verhalen/recepten!

Anita H.
Door

Anita H.

op 30 Mar 2015

Wat een leuke en praktische lunchbox! Ik werk altijd met losse plastic zakjes. Niet praktisch, niet charmant, niet milieuvriendelijk; I know. Ik neem vaak noten en rauwkost mee. En zachte geitenkaas als dip. Dat kan dus allemaal in die box. Maar ik kan vanalles bedenken. Volgens mij past knäckebröd ook erin (grootste vak).

suus
Door

suus

op 01 May 2015

Wat een geweldige box, super met de indeling... Ik zou een salade van spinazie, puntpaprika, bleekselderij, huttekase, peper en zout, zongedroogde tomaat, olie van zongedroogde tomaat, kappertjes en advocado in een vakje doen. Bananenbrood met noten en vijgen in het andere deel en geroosterde kikkererwten met zout en peterselie in het laatste deel.... Super lekker en makkelijk meenemen in deze box...

Reactie plaatsen

Zak dieper in je lijf