Follow us to receive the latest news!
Follow us to receive the latest news!
<:optin-form-placeholder>
Boekweitgranola met een snuf cacaogeluk
Crunchy, zoete bites met een vleugje chocolade. Ik heb het hier over een ontbijtje, maar dit nieuwe granola-recept tovert je kommetje kokosyoghurt of banana soft serve om tot een toetje. Herinner je je Homemade Muesli from Paradise nog? Deze keer werd ik geïnspireerd door boekweit, duhhh. Iedere keer als we dit in de oven doen wordt het zo heerlijk crispy. Een fantastische basis voor een granola dus. In minder dan 10 minuten staat het in de oven. Al duurt het wachten op dit lekkers voor mijn gevoel dan nog tergend lang... Toen ik in 2013 aan mijn opleiding begon was Institute for Integrative Nutrition een hele bewuste keuze. Ik ben het namelijk helemaal eens met de gedachten dat gezondheid voorkomt uit een balans tussen: eten beweging relaties spiritualiteit carrière Dit verklaart meteen waarom ik er zo van houd om af en toe alle gezonde regels los te laten. Tot in de ochtend dansen, cocktails, luieren, een patatje mayo eten, met vrienden een speciaal biertje in de kroeg drinken. Het zorgt ervoor dat ik met beide benen op de grond blijf staan en de dingen doe die ik, af en toe, leuk en lekker vind. Ik geloof absoluut niet in strenge regimes en 100%-uitspraken. Wat mij betreft ligt gezondheid en geluk in het dichtbij jezelf leven en genieten. Niet alleen genieten van vrije tijd, maar genieten van al het moois dat in het dagelijkse leven te vinden is. Een rondje rennen, een sportklasje, afspreken met vrienden, je werk met plezier uitvoeren of stappen maken in de goede richting, tijd om te connecten met jezelf en gezond eten waarbij jij je goed voelt. Als je daar bewust mee kan omgaan dan ben je dichtbij een gezond leven. Het is soms overweldigend om met alle informatie om te gaan. Iedere krant, magazine, internetpagina, persoon heeft een mening over wat goed en slecht is en vaak spreken ze elkaar ook nog tegen. We 'moeten' speciale voedingsmiddelen eten of juist vermijden om gezond te worden en met van alles rekening houden. Het ironische is dat niemand het helemaal bij het juiste eind heeft. Er bestaat geen goed en fout. Een patatje op zijn tijd kan goed zijn als je er blij van wordt. Altijd extreem gezond eten kan juist heel ongezond zijn als daardoor je sociale leven uiteenvalt. Alleen jij kunt een middenweg voor jezelf bepalen waar je je goed bij voelt. Ga op zoek naar wat voor jou belangrijk is. Verspreid je aandacht en geld over die dingen. Voed je hele leven! Heb jij behoefte aan iemand die je begeleid op de weg naar een gezonder en gelukkiger leven? Ik help je graag je doelen te bereiken. Op de pagina Voedingscoaching vind je meer informatie. Drie persoonlijke tips om je complete leven te voeden: 1. vind je geluk in het dagelijkse. Afwassen kan bijvoorbeeld heel meditatief zijn als je al je aandacht erop vestigt, maar ook een klein feestje als je een dansmuziekje op de speaker zet. Iets voor een collega doen of naar iemand glimlachen maakt niet alleen jezelf blijer, maar ook de ander. Geniet volop van je kop thee of koffie, drink het met aandacht op. Allemaal kleine momenten die als je ze bewust meemaakt te gek zijn. 2. neem een warm-koud douche. Je wisselt een paar keer van warm naar écht! koud en eindigt altijd met koud. Even doorbijten, maar het went en je krijgt er een enorme energie boost van. Ik doe het bijna iedere morgen. 3. doe iets geks. Ga een nachtje dansen, neem spontaan de trein naar een onbekende plek of ontdek je woonplaats by night. Bedenk het maar. Buiten je comfort zone gaan betekent bijzondere herinneringen creëren en inspiratie opdoen! Boekweitgranola met een snuf cacaogeluk Voor 1 pot 2 cups boekweitkorrels 1/2 cup hazelnoten, grof gehakt 1/2 cup amandelen, grof gehakt 1/2 cup kokosrasp 3 el ahornsiroop 3 el kokosolie, gesmolten 1 el cacaopoeder snuf zout 10 medjouldadels, in groffe stukken gehakt Verwarm de oven voor op 175 graden. Meng alle ingrediënten in een kom door elkaar. Bekleed een ovenschaal met bakpapier en schep de granola erop. Bak 15 minuten, schep even om en bak nog 10 minuten. Haal uit de oven, schep de dadels erdoor, laat afkoelen en schep daarna in een glazen pot. Tip: maak een leuk etiket op je glazen pot en geef weg als cadeautje!
Sofie - natuurlijkblondengezond
op 19 Jan 2015Jolijn
op 21 Jan 2015Daniëlle / Eet Echt
op 14 Jan 2015Sanne
op 13 Jan 2015Jolijn
op 15 Jan 2015Micki
op 13 Jan 2015Jolien
op 13 Jan 2015Jolijn
op 14 Jan 2015Micki
op 13 Jan 2015Jolijn
op 14 Jan 2015Stella
op 13 Jan 2015jose
op 13 Jan 2015Jolijn
op 14 Jan 2015Jose
op 15 Jan 2015Jolijn
op 15 Jan 2015Jose
op 15 Jan 2015Jose
op 15 Jan 2015Elsbet | La Vie Pure
op 14 Jan 2015Michele
op 15 Jan 2015Sjoerd
op 16 Jan 2015j
op 12 Feb 2015Jolijn
op 13 Feb 2015Avi
op 01 Mar 2015Ellen van Os
op 30 Jan 2015Jolijn
op 04 Feb 2015Marloes
op 06 May 2016Jolijn
op 09 May 2016lisa
op 01 Jul 2015Sangita
op 09 Feb 2016Jolijn
op 10 Feb 2016