Follow us to receive the latest news!
Follow us to receive the latest news!
<:optin-form-placeholder>
Carrotcake met Cashewcrème
Vind je geluk in de kleine momentjes! Ik begin: de ochtendzon die naar binnen schijnt, de geur van koffiebonen, de eerste lentebloesem, een lange knuffel, op mijn hoofd staan, in een warm bed kruipen terwijl het buiten regent, nadenken over de volgende vakantie, iemand die me voor laat gaan in het verkeer, een patatje met satésaus van het Friethoes in Haarlem, met blote voeten in het zand lopen, een kopje van Budha, het gevoel van vrijheid tijdens een roadtrip, dansen en alles vergeten, thuiskomen van de markt met een enorme tas seizoensgroenten, het gevoel begrepen te worden, eindeloze gesprekken over alles en niks, de perfecte salade op een zonnig terras, wortels raspen voor de lekkerste carrotcake ooit. Wat zijn de kleine momentjes waar jullie van genieten? Let's share! Carrotcake met Cashewcrème (gluten- en suikervrij) Deze cake is smeuïg, zoet, romig en kruidig. Best of all: vegan, glutenvrij & suikervrij. Whihoo! Hij is makkelijk te bereiden en je zult verstelt staan van de smaak. Door de verwarmende kruiden is hij perfect voor dit koude winterseizoen. Had ik al gezegd dat dit vanochtend mijn ontbijt was? Voor 12-16 stukjes 250 gram boekweitmeel 1 tl baksoda 1 tl bakpoeder 3 tl koekkruiden 1 tl kaneel 1 tl vanillepoeder of essence 1 tl zout 300 gram medjouldadels, ontpit 250 ml havermelk 105 gram kokosolie, gesmolten 2 el lijnzaad (ongebroken) 350 gram wortels, geraspt voor de crème 150 gram cashewnoten, minimaal een uur geweekt 2 el kokosolie, gesmolten 1 el ahornsiroop 60 ml water sap van 1 limoen 1/2 tl vanillepoeder of essence snuf zout Verwarm de oven voor op 175 graden en vet een 20 cm bakvorm in met kokosolie. Mix in een klein kommetje het lijnzaad met 6 el water. Laat 10 minuten staan en roer nog eens goed door. Meng in een grote kom het boekweitmeel, het bakpoeder, de baksoda, de koekkruiden, de kaneel, het vanillepoeder en het zout goed door elkaar. Snijd of hak de medjouldadels in kleine stukjes. Meng in een andere kom de dadels, de havermelk, de gesmolten kokosolie en het lijnzaadmengsel door elkaar. Giet dit bij de droge ingrediënten en meng goed tot al het meel is opgenomen. Voeg eventueel een scheutje melk door als het erg droog is. Schep de geraspte wortel door het beslag. Giet het beslag in de bakvorm en zet voor 55-60 minuten in de oven of tot een satéprikker er schoon uitkomt. Doe alle ingrediënten voor de crème in de keukenmachine en laat een gladde crème ontstaan. Schep in een bakje en bewaar in de koelkast. Haal de taart uit de oven en laat een kwartier afkoelen voordat je hem uit de bakvorm haalt. Leg hem dan op een mooi bord en verdeel de cashewcrème erover met een spatel. Strooi er voor de finishing touch wat kaneel over. Smullen! Je kunt de taart afgedekt in de koelkast bewaren.
Jennifer
op 04 Feb 2015Jolijn
op 04 Feb 2015Coline
op 04 Feb 2015Hanna
op 04 Feb 2015Jolijn
op 04 Feb 2015Annie Laumen
op 05 Feb 2015Marjolein
op 04 Feb 2015Jolijn
op 04 Feb 2015simone
op 05 Feb 2015Jolijn
op 13 Feb 2015Erika
op 05 Feb 2015Jolijn
op 13 Feb 2015Review Your Healthy Life in 21 Days van Vegadutchie
op 17 Oct 2016Ilse van landeghem
op 20 Apr 2015Jolijn
op 01 May 2015eugenie
op 04 Feb 2015Jolijn
op 13 Feb 2015Elise
op 12 Nov 2015Arjanne
op 06 Feb 2015Els
op 06 Feb 2015Ineke
op 02 Mar 2018Frank
op 19 Mar 2018Jolijn
op 06 Mar 2018nabil
op 06 Apr 2015Brigitte
op 06 Apr 2015nabil
op 07 Apr 2015Jolijn
op 08 Apr 2015nabil
op 10 Apr 2015Monique
op 23 Feb 2016Jolijn
op 24 Feb 2016Cynthia
op 12 Mar 2016Jolijn
op 14 Mar 2016Wintermuffins met cashewcrème - Vegadutchie
op 26 Oct 2016Rianne
op 06 Nov 2015Jolijn
op 06 Nov 2015