Carrotcake met Cashewcrème
in Zoet
2 min. leestijd

Carrotcake met Cashewcrème

carrotcake-vegan-cashew-recipe-nosugar2
Vind je geluk in de kleine momentjes! Ik begin: de ochtendzon die naar binnen schijnt, de geur van koffiebonen, de eerste lentebloesem, een lange knuffel, op mijn hoofd staan, in een warm bed kruipen terwijl het buiten regent, nadenken over de volgende vakantie, iemand die me voor laat gaan in het verkeer, een patatje met satésaus van het Friethoes in Haarlem, met blote voeten in het zand lopen, een kopje van Budha, het gevoel van vrijheid tijdens een roadtrip, dansen en alles vergeten, thuiskomen van de markt met een enorme tas seizoensgroenten, het gevoel begrepen te worden, eindeloze gesprekken over alles en niks, de perfecte salade op een zonnig terras, wortels raspen voor de lekkerste carrotcake ooit. Wat zijn de kleine momentjes waar jullie van genieten? Let's share!
carrotcake-vegan-cashew-recipe-nosugar3
Carrotcake met Cashewcrème (gluten- en suikervrij) Deze cake is smeuïg, zoet, romig en kruidig. Best of all: vegan, glutenvrij & suikervrij. Whihoo! Hij is makkelijk te bereiden en je zult verstelt staan van de smaak. Door de verwarmende kruiden is hij perfect voor dit koude winterseizoen. Had ik al gezegd dat dit vanochtend mijn ontbijt was? Voor 12-16 stukjes 250 gram boekweitmeel 1 tl baksoda 1 tl bakpoeder 3 tl koekkruiden 1 tl kaneel 1 tl vanillepoeder of essence 1 tl zout 300 gram medjouldadels, ontpit 250 ml havermelk 105 gram kokosolie, gesmolten 2 el lijnzaad (ongebroken) 350 gram wortels, geraspt voor de crème 150 gram cashewnoten, minimaal een uur geweekt 2 el kokosolie, gesmolten 1 el ahornsiroop 60 ml water sap van 1 limoen 1/2 tl vanillepoeder of essence snuf zout Verwarm de oven voor op 175 graden en vet een 20 cm bakvorm in met kokosolie. Mix in een klein kommetje het lijnzaad met 6 el water. Laat 10 minuten staan en roer nog eens goed door. Meng in een grote kom het boekweitmeel, het bakpoeder, de baksoda, de koekkruiden, de kaneel, het vanillepoeder en het zout goed door elkaar. Snijd of hak de medjouldadels in kleine stukjes. Meng in een andere kom de dadels, de havermelk, de gesmolten kokosolie en het lijnzaadmengsel door elkaar. Giet dit bij de droge ingrediënten en meng goed tot al het meel is opgenomen. Voeg eventueel een scheutje melk door als het erg droog is. Schep de geraspte wortel door het beslag. Giet het beslag in de bakvorm en zet voor 55-60 minuten in de oven of tot een satéprikker er schoon uitkomt. Doe alle ingrediënten voor de crème in de keukenmachine en laat een gladde crème ontstaan. Schep in een bakje en bewaar in de koelkast. Haal de taart uit de oven en laat een kwartier afkoelen voordat je hem uit de bakvorm haalt. Leg hem dan op een mooi bord en verdeel de cashewcrème erover met een spatel. Strooi er voor de finishing touch wat kaneel over. Smullen! Je kunt de taart afgedekt in de koelkast bewaren.
carrotcake-vegan-cashew-recipe-nosugar
Jennifer
Door

Jennifer

op 04 Feb 2015

Geniet momentje: op de site van vegadutchie kijken en ontdekken dat er een nieuwe blogpost is van Jolijn en/of Sjoerd. xoxo

Jolijn
Door

Jolijn

op 04 Feb 2015

Haha, lief en leuk!!

Coline
Door

Coline

op 04 Feb 2015

Aaahhh gisteren net een suikervrije carrotcake gemaakt! Gelukkig heb ik nog wortel over.. ;)

Hanna
Door

Hanna

op 04 Feb 2015

Kan ik de taart ook vegan vrij maken om de lijnzaad te vervangen door 1 ei? Mvgr Hanna

Jolijn
Door

Jolijn

op 04 Feb 2015

Yes, 2 eieren dan!

Annie Laumen
Door

Annie Laumen

op 05 Feb 2015

Ben gek op gebak met worteltjes Vanmorgen nog cupcake's van wortel gebakken. Deze ga ik zeker ook proberen. Grt Annie Laumen.

Marjolein
Door

Marjolein

op 04 Feb 2015

Ziet er lekker uit! Is de satésaus bij Friethoes in Haarlem altijd vegan? Die patat is echt geweldig, dat van de satésaus wist ik niet!

Jolijn
Door

Jolijn

op 04 Feb 2015

Weet niet of hij vegan is....

simone
Door

simone

op 05 Feb 2015

Oh wat heerlijk klinkt 'ie! Mijn geluksmomentjes: lopen door knisperende kraakheldere sneeuw, de tijd hebben om rustig wakker te worden en een lekker ontbijtje voor mezelf te maken, knuffelen met de zachtste en liefste labradoodle ooit!, inspiratie opdoen tijdens een blogworkshop, een oude vriendin na een tijd weer zien, mijn lichaam die steeds iets sterker wordt, lieve whatsapp van jou, een boek in 1 week uitlezen, nieuwe dingen leren, volle maan zien, de lucht die alle kleuren aanneemt, nieuwe mensen ontmoeten, mijn zusje die langs komt, dingen afsluiten, met nieuwe dingen beginnen.

Jolijn
Door

Jolijn

op 13 Feb 2015

Ik ben ook zo dol op knisperende sneeuw. Zou het nog komen?

Erika
Door

Erika

op 05 Feb 2015

Al een tijdje op zoek naar een suikervrije carrotcake, helemaal fijn dit recept, heel blij mee! ja geniet momentjes voor mij de prachtig gekleurde luchten, ontbijten met zelfgemaakte muesli, ja jou recept. Ook het maken is een geniet momentje. Kopje thee krijgen bij het wakker worden, yoga doen in de ochtend of avond. Voorjaars bolletjes kopen en thuis neerzetten., blauwe druif, narcissen met forsythia En:om zes uur is t nog niet helemaal duidelijk donker Fijne dag groet Erika

Jolijn
Door

Jolijn

op 13 Feb 2015

Wat een heerlijke momentjes!

Review Your Healthy Life in 21 Days van Vegadutchie
Door

Review Your Healthy Life in 21 Days van Vegadutchie

op 17 Oct 2016

[…] ben al lange tijd fan van de recepten van Jolijn, het gezicht achter Vegadutchie. Zo maak ik haar carrotcake met cashewcrème standaard voor verjaardagen. Superlekker en vegan, gluten- en […]

Ilse van landeghem
Door

Ilse van landeghem

op 20 Apr 2015

Hey Jolijn goede avond Past deze in de 3 weken detox kuur?

Jolijn
Door

Jolijn

op 01 May 2015

Ja, deze kan! Maar wel als uitzondering ;)

eugenie
Door

eugenie

op 04 Feb 2015

Wat ziet die taart er mooi en goed uit! Heerlijk en blij met het recept. Ooit 20 jaar geleden voor het eerst worteltaart gegeten in Zwitserland. Daar zijn de producten allemaal nog zo puur van smaak. De taart was heerlijk en daarna nooit meer teruggevend in Nederland. Maar deze lijkt er sprekend op! Terwijl ik een recept lees proef ik vaak al hoe het gaat smaken (zeg ik het zo goed?) Ga het maken.... En de geniet momenten van de kleine dingen. Daar komen die van mij.... ‘ s morgens vroeg rond 6.30 uur een wandelingetje en zien hoe Nederland ontwaakt, de mooie oranje lucht bij een ondergaande en opgaande zon. De warmte van de zon die je nu al kunt voelen. Dit geeft zoveel rust en vooral vertrouwen dat het altijd weer goed komt. Het geluid van buiten van spelende, blije kinderen. Zo’n ongecompliceerd gevoel geeft het. Het spelen van onze ruwhaar teckel met de kat. Die kunnen zo’n lol hebben. De sneeuw op de bomen en dan lekker binnen zitten, kijken naar de sneeuwvlokken of heerlijk in de sneeuw wandelen.

Jolijn
Door

Jolijn

op 13 Feb 2015

Wat een mooie kleine dingen :) Ik kijk nu ook naar de oranje lucht en word er blij van. Mooi weekend Eugenie!

Elise
Door

Elise

op 12 Nov 2015

Hoe groot is de bakvorm die je hiervoor hebt gebruikt? Ik ben bang dat als ik hem in mijn bakvorm doe hij wat dun/laag uitvalt omdat het lijkt alsof die groter is dan deze cake (vanaf de foto)

Arjanne
Door

Arjanne

op 06 Feb 2015

Mmmm... HEERLIJK! Ik ben gek op worteltjesss!

Els
Door

Els

op 06 Feb 2015

Wauw Jolijn, hij was heerlijk! Heel erg bedankt! Zonder de cashewcreme... het was voor collega's dus maar even gewone roomkaastopping gemaakt. Ook wat speltmeel, mijn keukenmachine maalde de boekweit niet fijn genoeg. Volgende keer helemaal vegan, beloofd. Maar sowieso geweldig dat een taart zonder zuivel, eieren, noten en suiker :) Liefs, Els

Ineke
Door

Ineke

op 02 Mar 2018

Is het mogelijk met andere glutenvrije meel dan boekweitmeel? Mijn vriendin met coeliakie heeft dit in haar jeugd zo vaak moeten eten dat ze het niet meer lekker vindt.

Frank
Door

Frank

op 19 Mar 2018

Ja Ineke. :) Met een mix van 3 delen volkoren rijstemeel en 1 deel tapioca. Je kan dit normaal gesproken 1 op 1 vervangen. Hij was zo al lekker, maar vermoed dat hij er net iets luchtiger van wordt.

Jolijn
Door

Jolijn

op 06 Mar 2018

Zeker! Kan ook rijstmeel :)

nabil
Door

nabil

op 06 Apr 2015

Jolijn, is het noodzakelijk op de dadels er bij te doen? kan de carrot cake zonder dadels maken of iets anders in de plaats. Grts Nabil

Brigitte
Door

Brigitte

op 06 Apr 2015

Hi Nabil, Ik heb ipv dadels een paar flinke eetlepels appelstroop gebruikt. Smaakt ook prima! Heerlijk recept Jolijn, dank je wel! Groet, Brigitte

nabil
Door

nabil

op 07 Apr 2015

tahin sesampasta lukt deze niet ? grts

Jolijn
Door

Jolijn

op 08 Apr 2015

Ha Nabil, wat bedoel je precies? Groetjes Jolijn

nabil
Door

nabil

op 10 Apr 2015

Jolijn, Om de cake te maken zonder dadels,moet ik iets in de plaats doen? Grts

Monique
Door

Monique

op 23 Feb 2016

Hi Ik heb zojuist de carrotcake gemaakt maar ik vraag me af of deze ook in te vriezen is in porties zodat ik elke dag n stukje zou kunnen nemen. Of hoe lang is hij houdbaar in de koelkast? Mvrgr Monique P.s zojuist je boek ontvangen ?

Jolijn
Door

Jolijn

op 24 Feb 2016

Ha Monique, in de koelkast zou ik hem maximaal zo'n 3 dagen bewaren. Ik heb invriezen nog niet geprobeerd, maar ik denk dat het goed te doen is! Laat je me weten of het is gelukt? Veel plezier met mijn boek!

Cynthia
Door

Cynthia

op 12 Mar 2016

Hoi Jolijn, de smaak van de taart is heerlijk! Hij is bij mij wel behoorlijk plat gebleven. Mijn vorm was 23 cm en mijn cake is 3 cm hoog. Hoort dat zo? Ik heb alle ingrediënten gebruikt. Groetjes Cynthia

Jolijn
Door

Jolijn

op 14 Mar 2016

Ha Cynthia, Bij mij wordt hij wel een stuk hoger. Zeker zo'n 8 cm! Misschien kun je wat meer baksoda toevoegen de volgende keer. Fijn dat hij wel lekker is geworden! Groetjes Jolijn

Wintermuffins met cashewcrème - Vegadutchie
Door

Wintermuffins met cashewcrème - Vegadutchie

op 26 Oct 2016

[…] deelt onder de tag #vegadutchie op social media! Wil je liever een taart maken? Probeer dan deze Carrot Cake met Cashewcrème […]

Rianne
Door

Rianne

op 06 Nov 2015

De taart staat nu in de oven, ik ben erg benieuwd! In de omschrijving voor het meel ontbreekt het vanillepoeder, die ben ik dus vergeten :-)

Jolijn
Door

Jolijn

op 06 Nov 2015

Nice!! Laat je me weten hoe hij is geworden? Zal de vanillepoeder even aanpassen :)

Reactie plaatsen

Zak dieper in je lijf