Cashew & Amandel Notenyoghurt
in Winter
1 min. leestijd

Cashew & Amandel Notenyoghurt

Ik kón hem niet meer bewaren tot mijn boek uitkomt. Deze notenyoghurt moeten jullie zo snel mogelijk proeven! Het is mijn nieuwe favoriete ontbijt, zo romig, smaakvol en vullend. Heerlijk na een yogales of uurtje hardlopen in de morgen. Sjoerd's bijnaam is Nootje, omdat hij altijd nootjes uit de potten pikt. Ik probeer de potten zo hoog mogelijk op de planken te zetten, maar dat helpt niks. Ik ging op zoek naar het perfecte ontbijt om de notenhonger te stillen. Zelf was ik altijd gek op Griekse of Turkse yoghurt, maar door deze plantaardige versie wordt dat verlangen meer dan goed gestild. Door het toevoegen van de limoen krijgt de notenyoghurt het zurige van de traditionele yoghurt. Dit ontbijt kun je zo meenemen naar je werk. Schep het in een glazen potje, verdeel er wat vers fruit over en neem een lepeltje mee. There you go! Cashew & Amandel Notenyoghurt 2 personen 1/2 cup cashewnoten, nachtje geweekt en afgespoeld 1/2 cup amandelen, nachtje geweekt en afgespoeld 2 medjouldadels 1 banaan 2 el kokosrasp 6 el plantaardige melk sap van 1 kleine limoen 1/2 tl vanillepoeder snuf zout pitjes van 1/2 granaatappel, om te versieren Doe cashewnoten, amandelen, medjouldadels, banaan, kokosrasp, plantaardige melk, limoensap, vanillepoeder en snuf zout in de keukenmachine. Laat ongeveer 2 minuten aanstaan tot een romige notenyoghurt ontstaat. Garneer met de granaatappelpitjes of ander vers fruit. YUM! De beloofde Stadsgids Amsterdam is druk in de maak en komt volgende week online. Heb een fantastische week!
Christine
Door

Christine

op 03 Sep 2014

Wanneer komt je nieuw boek uit? En hoe is de titel?

Jolijn
Door

Jolijn

op 04 Sep 2014

In de lente volgend jaar! Titel is nog even geheim ;)

Jolanda Jansen
Door

Jolanda Jansen

op 03 Sep 2014

Hoi Helaas hebben wij geen keukenmachine Kan dit ook in een blender? Groeten Jolanda

Jolijn
Door

Jolijn

op 04 Sep 2014

Als je een hele sterke blender hebt misschien. Het proberen waard!

Jade
Door

Jade

op 03 Sep 2014

Wat lekker, dit ga ik zeker proberen! Ik las trouwens een tijdje geleden dat je naar Kefalonia bent geweest, kun je iets vertellen over het eten daar (is het makkelijk om vegan en/of glutenvrij te eten) en waar verbleef je, wat raad je aan etc? Dank!

Jolijn
Door

Jolijn

op 04 Sep 2014

Hi Jade, Wij verbleven in Agia Efimia. Een heel schattig dorpje. Je hebt superveel salades en gevulde groenten om te eten. In ons dorp hadden ze ook een vegaburger. Kefalonie is geweldig! Ik zou lekker een scootertje huren en het eiland verkennen. Veel mooie, kleine strandjes en de mensen zijn zo vriendelijk. Heel veel plezier en laat even weten hoe het was!

Jack
Door

Jack

op 03 Sep 2014

wow looks supper lekker beautiful lady! <3<3

Elsbet | La Vie Pure
Door

Elsbet | La Vie Pure

op 03 Sep 2014

Oh, heaven!

Jose
Door

Jose

op 03 Sep 2014

Lijkt me heerlijk. Ga ik zeker uitproberen. Mis wel de limoen in de ingredientenlijst. Hoeveel limoen doe je er in? Hoe lang is deze yoghurt houdbaar?

Jolijn
Door

Jolijn

op 04 Sep 2014

Zie het ja! Ga hem nu toevoegen. Ik eet hem altijd direct op. Denk dat je hem nog wel een nachtje in de koelkast kunt bewaren, maar ivm de banaan niet langer.

Willy
Door

Willy

op 10 Sep 2014

Heaven! Zaaaalig! Ik kan niet wachten totdat je kookboek uit komt!

Wieneke
Door

Wieneke

op 24 Oct 2014

Heerlijk! Vanmorgen gemaakt, ook mijn dochter van 2,5 smulde ervan!

Ellen van Os
Door

Ellen van Os

op 07 Jan 2015

Alsof er een engeltje over je tong... Heerlijk! Te lekker om in twee keer op te eten!

Jolijn
Door

Jolijn

op 09 Jan 2015

Happy to hear :)

Thea Brouwer
Door

Thea Brouwer

op 05 Dec 2014

Echt heel lekker alleen teveel. Ik heb voor een cup 225 gr noten gebruikt. Vervolgens had ik 500gr "yoghurt" en stevig natuurlijk, ha ha. Dus dat wordt morgen de andere helft eten. Maar we houden dit ontbijt erin...heerlijk!

Jolijn
Door

Jolijn

op 05 Dec 2014

Ah echt?! Ik heb meestal rond de 150-170 gram voor een cup. Wel handig dat je morgen geen ontbijt hoeft te maken ;) Fijne dag!

Kati
Door

Kati

op 11 Dec 2014

Heb dit net gemaakt. OMG! Wat is dit lekker! Ik eet sinds kort veganistisch en dit is een ideale vervanger van mijn yoghurtontbijt. Ipv granaatappelpitjes heb ik het gegarneerd met bramen, bessen, lijnzaad en kaneel. Hmm.

Sofie
Door

Sofie

op 01 Feb 2015

Kan de banaan door iets anders vervangen worden, want ik lust dat dus helemaal niet, zelfs niet verwerkt in een recept.

Jolijn
Door

Jolijn

op 04 Feb 2015

Je kunt de banaan weglaten of een medjouldadel toevoegen. Succes!

Jessica
Door

Jessica

op 24 Feb 2015

Oh dit lijkt me heel erg lekker. Zou het ook met een staafmixer gemaakt kunnen worden of in een vijzel als je geen keukenmachine hebt? groetjes Jessica

Thea Brouwer
Door

Thea Brouwer

op 15 Mar 2015

Ik maak dit zo'n 2x in de week met de staafmixer en het is heerlijk. 75 gr van beide noten en een frisse appel voor 2 pers. Mmmm

Jolijn
Door

Jolijn

op 02 Mar 2015

Ik denk dat je het goed kunt proberen met een staafmixer!

Anique
Door

Anique

op 13 Jun 2015

Hi Jolijn, Dit lijkt me echt heel lekker! Ik wilde eigenlijk het notenyoghurt recept uit je boek maken voor morgen, Maar er staat dat je 80 gram noten gebruikt in het recept? Is dit niet teveel als je het met paranoten en Hazelnoten doet? Ik wilde ook even zeggen dat ik je boek echt super vind! Groetjes Anique

Eten met geweten
Door

Eten met geweten

op 07 May 2015

[…] biologische markten en in grotere supermarkten. Voor de echte diehards met ‘extra’ tijd: plantaardige melk en –yoghurt zijn ook zelf te […]

Maud
Door

Maud

op 21 Feb 2015

Oh wat ziet dit er lekker uit!! Stel ik maak twee porties, hoe lang kan ik dat bewaren in de koelkast? Ik ga het snel proberen :)

Jolijn
Door

Jolijn

op 02 Mar 2015

Ik denk maximaal 2 dagen. Succes!

Sangita
Door

Sangita

op 06 Feb 2016

Hi Jolein! Echt super jouw blog :-). Ik heb al verschillende dingen geprobeerd. Ook deze notenyoghurt. Heerlijk! Ook lekker met een flinke snuf kaneel en nog wat amandelmelk om het iets smeuïger te maken. Gisteravond weer gemaakt en in een weckpotje blijft ie prima voor 2 dagen. In plaats van citroensap, heb ik (vers) sinaasappelsap gebruikt. Vanmorgen in een pot laagjes gemaakt met quinoa, daar boven op een paar scheppen notenyoghurt en partjes sinaasappel. Een goede start...Voor een rondje op de fiets boodschappen en de speeltuin met mijn zoontje :-). Net humus gemaakt en ik had afgelopen wk ingrediënten gehaald voor stamppot boerenkool met zoete aardappel. Ik doe er nog geroosterde pijnboompitten op en reepjes semi-zongedroogde tomaatjes er door.

Sangita
Door

Sangita

op 06 Feb 2016

Jolijn, sorry ;-).

Jolijn
Door

Jolijn

op 08 Feb 2016

Lekkere tips allemaal! Tof dat je mijn blog zo leuk vindt :-)

Melk is goed voor elk? Pt. 2 - Tips & Trics - Eten met Geweten
Door

Melk is goed voor elk? Pt. 2 - Tips & Trics - Eten met Geweten

op 27 Jan 2018

[…] biologische markten en in grotere supermarkten. Voor de echte diehards met ‘extra’ tijd: plantaardige melk en –yoghurt zijn ook zelf te […]

Reactie plaatsen

Zak dieper in je lijf