Chai Chocolate Smoothie
chai-chocolate-smoothie-vegan-recipe
Dit is weer écht zo'n oktober recept. Kruidig, verwarmend en zoet. Lekker om de dag mee te beginnen of juist als oppepper in de middag. Chai kruiden kun je simpel zelf maken (zie hieronder), zodat je ze ook kunt toevoegen aan andere ontbijtjes.
Chai Chocolate Smoothie 2 personen 200 ml romige kokosmelk 200 ml water 4 kleine, rijpe bananen 2 volle tl chai-kruiden (recept hieronder) 2 tl rauwe cacaopoeder 2 medjouldadels, ontpit vingertopje verse gember, geschild vingertopje verse kurkuma, geschild snuf zout snuf vanillepoeder cacaonibs (eventueel) Verwarm de kokosmelk en water in een klein pannetje. Laat het water niet koken maar laat het iets warmer dan lauwwarm worden. Doe ondertussen alle overige ingrediënten in de blender. Giet de kokosmelk erbij en laat draaien tot een egale smoothie ontstaat. Serveer eventueel met cacaonibs of een andere topping naar wens. Chai kruiden 2 el kaneelpoeder 2 el kardemompoeder 2 el gemberpoeder 2 el nootmuskaatpoeder 2 tl kruidnagelpoeder 1 tl kurkumapoeder snuf zwarte peper Doe alle kruiden in een glazen potjes en schud goed. Bewaar in een donker kastje.  
Wietske
Door

Wietske

op 20 Oct 2015

Mmmmm..lijkt me heerlijk! Dank voor het delen van dit verwarmende drankje.

Martine
Door

Martine

op 21 Oct 2015

Lijkt mij erg lekker, vooral ook omdat het niet koud wordt geserveerd maar juist wat warmer. Ik merk dat ik in deze periode van het jaar meer behoefte heb aan warme drankjes en gerechten, De koude smoothies die ik deze zomer volop dronk zijn weer in hun winterslaap :-) Dus bedankt voor dit recept, ik ga kijken of ik het morgen kan maken.

Wendy
Door

Wendy

op 30 Jan 2016

Klinkt heerlijk! Dit recept ga ik één van de dagen ook eens proberen. Ik zou graag eens een gewone chai latte maken met deze kruiden, hebben jullie tips voor de verhoudingen en hoe te bereiden? Alvast bedankt!

Jolijn
Door

Jolijn

op 01 Feb 2016

Ha Wendy! Heb je het al gemaakt? Ben benieuwd of je het lekker vond! Hier staat een receptje voor Chai: http://minimalistbaker.com/vegan-chai-latte/

Wendy
Door

Wendy

op 08 Feb 2016

Hey Jolien, ik heb het gemaakt, maar het is niet echt gelukt. Vermoedelijk omdat ik niet alle ingrediënten in huis had zoals de verse gember en kurkuma. Bedankt voor het receptje voor Chai latte!

moon
Door

moon

op 12 Apr 2016

Hai jolijn, Wat bedoel jij alleen precies met "romige kokosmelk"? Is dit kokosmelk uit n pak (die is vrij waterig) of uit een blikje?

Jolijn
Door

Jolijn

op 18 Apr 2016

Ik koop meestal het 1 liter pak van Go-Tan. Die is dik en romig. Maar anders kun je ook die uit een blikje gebruiken!

Reactie plaatsen

Zak dieper in je lijf