Follow us to receive the latest news!
Follow us to receive the latest news!
<:optin-form-placeholder>
Chai Gierst & Havermoutpap
Yes! Het is december. Kerst komt eraan, donkere dagen vol met lichtjes en experimenteren met kerstkoekjes en andere wintergerechten. Verder komt de deadline van mijn boek steeds dichterbij. Keep you up to date. Tijdens retreats, workshops of coachingsessies benadruk ik altijd: Make it fun! Ook al ben je geen keukenprinses of kost het je nog veel moeite, zie eten als iets positief wat je mág doen. Kies voor mooie producten, maak simpele gerechten en wees dankbaar dat je kunt eten. Zie het niet als je vijand. Je lichaam wordt blij van natuurlijk eten wat nog dichtbij de bron staat, want het bevat nog veel voedingsstoffen en levende energie. Eten uit pakjes en blikken wat in een fabriek is gemaakt bevat (bijna) niks meer wat we nodig hebben. We consumeren dus wel, maar onze honger wordt niet gestild. Ga stap voor stap. Begin bijvoorbeeld met iedere dag een gezond ontbijt te nemen en verander verder niks. Plotselinge grote veranderingen houden geen stand. En zondig vooral af en toe. Ik kan af en toe intens genieten van een cocktailavond of een patatje met satésaus. Het geeft me het gevoel dat ik leef. In Berlijn werd ik geïnspireerd door de gierst & havermoutpap die we daar aten en ik besloot er een winters tintje aan te geven. De chaikruiden zijn verwarmend en geven een kruidige smaak aan dit ontbijtje. Lekker met een kop warme earl grey thee. Chai Gierst & Havermoutpap Voor 1 persoon 1/4 cup gierst, liefst 1 nacht geweekt 1/4 cup havervlokken, liefst 1 nacht geweekt 1/2 cup amandelmelk 1/2 cup water 1 kleine banaan, in plakjes 1 tl kokosolie extra vierge 1 tl macapoeder (optioneel) chaikruiden 1/4 tl kaneel 1/8 tl nootmuskaat 1/8 tl kruidnagelpoeder 1/8 tl kurkumapoeder 1/8 tl kardemompoeder snuf cayennepeper snuf zout Spoel de gierst en havervlokken goed af. Verwarm in een klein pannetje alle ingredienten, behalve het macapoeder. Laat ongeveer 15 minuutjes zachtjes pruttelen. Voeg eventueel nog een scheutje water of amandelmelk toe. Proef of de gierst zacht genoeg is en laat anders nog even opstaan. Roer er ten slotte het macapoeder doorheen. Serveer met vers fruit en/of nootjes.
Elsbet | La Vie Pure
op 03 Dec 2014Daniëlle / Eet Echt
op 04 Dec 2014Jolijn
op 05 Dec 2014Mirjam
op 04 Dec 2014