Chocolade & Chia Energiereep
in Snacks
1 min. leestijd

Chocolade & Chia Energiereep

energie-reep-chia-chocola-cashw
Kennen jullie de Cashew & Choco Travel Snack nog? Die wilde ik weer maken toen ik een paar weken geleden met mijn vader op mini-roadtrip naar de Champagne ging, maar ik sloeg aan het freestylen en er kwam iets anders uit. Nu kan ik je vertellen dat mijn vader vrij kritisch is, maar toen ik hem een stukje liet proeven in de auto zei hij letterlijk: dit is de lekkerste energiereep die ik ooit heb geproefd. Ik was een beetje trots. Het fijne van deze heerlijke repen is dat ze je geen suikerdip geven én dat er chocolade in zit. Knapperige stukjes chocola. Ze zijn ook nog eens supersimpel te maken en je bewaart ze met gemak een paar weken in de vriezer. Niet dat je er weken van af kunt blijven natuurlijk, maar toch. Je steekt er 's ochtends een in je tas en hebt een perfecte 4 uur snack. Bij mij liggen ze klaar om morgen mee te nemen op roadtrip naar Portugal. We gaan drie weken rondtrekken en kamperen. De reis staat in het teken van in de natuur zijn, ontspannen en in de zee zwemmen. Even uitchecken van het dagelijks leven. Ik heb heel veel leuke blogs klaargezet voor de komende tijd dus dat loopt gewoon lekker door! Wat denk je van twee interviews met inspirerende bloggers, een lekkere zomersalade en een overzicht van de lekkerste zomerrecepten. En misschien komt er nog wel een extraatje bij... Tot snel!
energie-reep-chia-chocola-cashew2 Chocolade & Chia Energiereep 1 cup cashewnoten 1 cup medjouldadels, ontpit 4 el chiazaad 1 tl vanillepoeder 1/4 tl zout 1/2 reep pure chocolade (Ik gebruik die van het merk Vivani, want die heeft suikervrije repen met 92% cacao) Doe de cashewnoten, zout en vanillepoeder in de keukenmachine. Druk een paar keer op pulse tot de noten in kleine stukjes zijn. Voeg dan de medjouldadels, chiazaad en chocolade toe en druk weer een paar keer op pulse tot een kleverig deeg ontstaat. Eventueel kun je een eetlepel water toevoegen als ze te droog blijven. Bekleed een kleine vierkante bakvorm met vershoudfolie. Druk het deeg erin en maak de bovenkant glad met een spatel of de achterkant van een lepel. Zet voor minimaal een half uur in de vriezer. Haal het vershoudfolie van het deeg af en snijd in 6 repen. Bewaar in een bakje in de vriezer.
Nadia
Door

Nadia

op 11 Jun 2015

Heel veel plezier!!

Mia
Door

Mia

op 11 Jun 2015

Geniet van jullie roadtrip in Portugal en bedankt voor het recept van de energiereep. Ik weet niet of dit het recept is dat je me ooit zou opsturen maar mijn geduld werd beloond :) Vandaag probeer ik die nog uit!

Anneloes
Door

Anneloes

op 14 Jun 2015

He Jolijn! Ziet er lekker uit. Een vraagje: een halve reep chocola is 50 gram? Fijne vakantie

Susanne
Door

Susanne

op 16 Jun 2015

Het wordt vast prachtig in Portugal :) geniet er van! Ik ga deze repen hier maken in het nu wat koude kikkerlandje...

Erika
Door

Erika

op 12 Jun 2015

Goede tijd gewenst!

Heidi
Door

Heidi

op 12 Jul 2015

Hoi Jolijn, kan je mij vertellen welke keukenmachine + typenummer jij gebruikt? Ik heb de Moulinette van Moulinex maar deze is te klein voor de taarten. Dan moet ik steeds in helften werken en dat vind ik vervelend. Ik hoor get graag!! Alvast bedankt!!

Jolijn
Door

Jolijn

op 13 Jul 2015

Goedemorgen Heidi, Ik gebruik zelf de Magimix 3200XL en die bevalt ontzettend goed! Succes ermee. Liefs Jolijn

Heidi
Door

Heidi

op 13 Jul 2015

Hoi Jolijn, Bedankt voor de supersnelle reactie!!! Ik heb afgelopen weekend jou peanut chocolat taart gemaakt. Echt verrukkelijk!!! En jouw boek is ook al in mijn bezit. Superblij mee!!! Liefs Heidi

Reactie plaatsen

Zak dieper in je lijf