Currysoep met Zoete Aardappel & Rijst
in Soep
2 min. leestijd

Currysoep met Zoete Aardappel & Rijst

vegan-recept-curry-soep
2016! Op mijn Facebook beloofde ik jullie eerder deze week iets te posten over mijn wensen & doelen voor dit jaar. Aan voornemens doe ik niet meer, want die zijn zo vrijblijvend, maar wel aan concrete doelen. Ik geloof heel erg in het uitspreken van doelen, zodat ze meer in je hoofd zitten en je er écht op kunt focussen. Zoë van het blog Moderne Hippies postte daar laatst al een hele goeie vlog over. Daarin legt ze uit hoe het maken van een 'bucketlist' voor 2016 je kan helpen je doelen te realiseren. Zodra je een concreet doel hebt kun je stappen gaan zetten om het doel waar te maken. Het is alweer een tijd geleden dat ik jullie vroeg mee te doen aan over Vegadutchie in het Vegadutchie Onderzoek. Ik heb nog niks over de resultaten gepost, omdat ik nog wat tijd nodig had om ze op me in te laten werken. Ik dacht erover om fulltime te gaan bloggen, dus met meer inhoud en met meer advertenties, maar kwam erachter dat dit helemaal niet bij me past. Ik wil mijn blog zo puur mogelijk houden met inspirerende vegan recepten en interessante artikelen over gezondheid. Ik sluit niet uit dat ik af en toe samenwerk met bedrijven die dichtbij me staan, maar jullie kunnen ervan uitgaan dat ik alleen schrijf over waarin ik écht geloof, en niet zomaar met iemand in zee ga voor het geld. Verder wil ik me focussen op health coaching, retreats en op het uitbouwen van de Vegadutchie Detox, die voortaan 4x per jaar gaat plaatsvinden. (Maandag vertel ik hier meer over, dit wordt zo tof!!!) Eén concreet doel van mij is: de Vegadutchie Detox veel groter maken, zodat er een community ontstaat waarin mensen elkaar kunnen inspireren om gezonder te leven. Door mijn doel vast te leggen werd ik gedwongen het uit te werken in een plan en daardoor blijft het niet alleen maar bij een ideetje. Ik ben nu al veel geconcentreerder dan ooit aan de slag gegaan om aan mijn doel te werken en ik weet zeker dat jullie er ook heel blij van zullen worden! Snap je hoe het werkt? Door van je droom een doel te maken komt het dichterbij. Welke dromen ga jij dit jaar waarmaken? Deel ze hier en werk ze uit in een concreet plan.
curry-soep-recept-gezond-vegan
Currysoep met Zoete Aardappel & Rijst Een romige, smaakvolle soep met vleugen gember en citroengras. Deze superlekkere maaltijdsoep is snel klaar te maken en je kunt elke groenten gebruiken die je wil. Een perfect soepje dus als je nog groenten in de koelkast hebt liggen die op moeten! Voor 2 tot 3 porties 500 ml kokosmelk * 500 ml groentebouillon 1 cm verse gember, fijngesneden 1 cm verse kurkuma, fijngesneden 1/2 rode peper, fijngesneden 1 stengel citroengras, geplet en in 4 stukken 2 el tamari 1 middelgrote zoete aardappel, in blokjes 1/2 broccoli, in kleine roosjes 6 kastanjechampignons, in plakjes handje verse basilicum 100 gram zilvervliesrijst * Ik heb ontdekt hoe je supergoedkoop zelf kokosmelk kunt maken. Mix 1 cup kokosrasp met 2 cups heet water in de blender en laat een paar minuten aanstaan (laat hem wat langer draaien als je geen highspeedblender hebt). Zo heb je eenvoudig en goedkoop 500 ml kokosmelk. Ook lekker voor in smoothies! Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Breng de kokosmelk, groentebouillon, gember, kurkuma, rode peper, citroengras en tamari aan de kook en laat zo'n 5 minuten zachtjes pruttelen. Voeg de zoete aardappel aardappel toe en laat nog 5 minuten koken. Voeg nu de broccoli en champignons toe en laat weer 5 minuten pruttelen. Proef of je de groenten zacht genoeg vindt en breng de soep op smaak met zout en peper. Schep de soep in diepe borden en serveer met de gekookte rijst en verse basilicum.
Sanne
Door

Sanne

op 18 Jan 2016

Wat een heerlijke soep!! Ik heb hem net gegeten als avondeten. Super smaakvol en lekker verwarmend.

Jolijn
Door

Jolijn

op 19 Jan 2016

Yay! Fijn te horen

Annie Laumen
Door

Annie Laumen

op 13 Jan 2016

Weer zo'n heerlijk soeprecept!!!!! Jou linzensoep staat her regelmatig op tafel.

Jolijn
Door

Jolijn

op 14 Jan 2016

Tof om te horen! Dan vind je deze ook zeker lekker.

Denise
Door

Denise

op 10 Jan 2016

Ik ben een beetje 'doelenmoe'; om me heen, op vele blogs lees ik over het hebben van doelen, van een passie en hoe daar naar toe te werken. Ik ben op het moment een beetje 'doel-loos' en ben er achter gekomen dat dat ook wel lekker is. Mij bekroop vaak het gevoel dat ik iets mis zo zonder doel of passie. Waarom eigenlijk, vroeg ik me af? De angst om niet vooruit te komen? Of niet te presteren? Of om niet voor vol aangezien te worden? Deels vind ik het nog steeds lastig, zomaar leven zonder doel en maar zien wat er gebeurt. Deels vind ik het lekker om niet te 'moeten' (al snap ik ook dat wanneer je je passie volgt het niet als 'moeten' voelt). Overigens is het niet helemaal waar dat ik compleet zonder doel ben. We hebben als gezin als doel deze zomer te gaan fietsen richting Zuid-Frankrijk, waarbij de weg het doel is. Succes met jouw doel (en). Ik ben benieuwd naar je detoxplannen.

Jolijn
Door

Jolijn

op 11 Jan 2016

Ha Denise, Wat een mooi doel om naar Zuid-Frankrijk te fietsen. Klinkt heerlijk! Ik snap helemaal wat je bedoelt met het doelenmoe hoor. Ik wil ook niet constant alleen maar bezig zijn met jagen, maar ik vind het wel heel motiverend en fijn om dingen op te schrijven waar ik naartoe wil. Dat geeft me rust en focus, zodat ik het ook weer makkelijker los kan laten. Anders blijf ik maar 'wat doen'. Maar niks zo lekker als af en toe alles even loslaten en vertrouwen dat het leven je geeft wat je nodig hebt. Heel veel plezier met alles!

Reactie plaatsen

Zak dieper in je lijf