Flinterdunne vegan chocolaatjes
Maak een grote mok dampende thee en neem er een paar knisperende chocolaatjes bij. Ze zijn supersimpel om te maken en doen het goed op een donkere herfstavond met een boek en jazzmuziek erbij.
- 1 kopje cacaoboter
- 1 kopje rauwe cacaopoeder
- 1/2 kopje ahornsiroop
- 1 snuf zout
- 1/4 TL kaneel
- toppings cacaonibs, gehakte nootjes, gedroogd fruit (optioneel)
Bekleed een groot bord of een snijplank met bakpapier. Smelt de cacaoboter au bain marie.
Pak een kom en meng de cacaoboter, cacaopoeder, ahornsiroop, zout en kaneel door elkaar met een garde tot een glad choco-mengsel.
Schep met een theelepel rondjes op het bakpapier tot alle choco op is en versier als je wilt met topping. Zet in de koelkast of in de vriezer en laat opstijven. Je kunt de chocootjes daarna bewaren in een afgesloten bakje.
Natuurlijk Zwanger ~ Trimester 2 - jolyn
op 29 Sep 2021