Gevulde Hazel Paaseitjes
in Zoet
1 min. leestijd

Gevulde Hazel Paaseitjes

recept-vegan-paaseieren-puur-raw
Deze paaseitjes rocken écht! Iedereen is er weg van. Superpuur en superromig. Natuurlijk kun je ze ook maken met cashewpasta, amandelpasta of pecannotenpasta.

Gevulde Hazel Paaseitjes

voor +- 10 eitjes 1/2 cup cacaoboter 1/2 cup cacaopoeder 2 el ahornsiroop 1 tl vanillepoeder 1/4 tl kaneel snuf zout hazelnootpasta (gekocht of zelfgemaakt: zie recept hieronder) paasei vorm Smelt de cacaoboter op heel laag vuur of au bain marie. Als hij gesmolten is kun je de ahornsiroop, vanillepoeder, cacaopoeder, het kaneel en zout er doorheen roeren tot een egale chocolademassa ontstaat. Schep in alle paasei vormpjes een theelepel chocola en vul verder met hazelnootpasta. Zet minstens 2 uur in de vriezer. Laat het bakje met chocola ondertussen op de verwarming of in de zon staan, zodat hij niet hard wordt. Druk de paaseitjes eruit en bewaar ze in een bakje. Vul ze nu weer zoals boven beschreven, maar laat een klein beetje chocola over. Laat weer 2 uur opstijven in de vriezer en bewaar het restje chocola op de verwarming. Haal na 2 uur ook deze eitjes uit de vorm. Lijm de helften aan elkaar met de overgebleven chocola en zet ze nog 2 uur in de vriezer. Hmmmm, zooo lekker dit! Hazelnootpasta 2 cups rauwe hazelnoten Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Leg de hazelnoten erop en bak ze 6 minuten. Laat ze afkoelen op een theedoek. Wrijf de velletjes eraf met de theedoek, zo goed als je kunt. Geen zin in? Laat de velletjes erop zitten, de pasta wordt er ietsje minder lekker door. Doe de hazelnoten in de keukenmachine en laat net zo lang draaien tot een superromige pasta is ontstaan. Denk je dat hij klaar is? Laat de machine dan nog even 2 minuten extra aanstaan. In totaal doe ik er meestal zo'n 10-15 minuten over. Bewaar in een glazen potje. Happy Easter!    
vegan-paaseieren-puur-recept
Vivian | stayaliveandcooking
Door

Vivian | stayaliveandcooking

op 09 Mar 2016

Aaah wat leuk! Zoveel leuker dan gewoon een zakje kopen, en veel meer verantwoord natuurlijk. Lijkt me echt hartstikke lekkerrrr

Jolijn
Door

Jolijn

op 12 Mar 2016

Ze zijn echt om te smullen!

Ilse
Door

Ilse

op 09 Mar 2016

Waar haal je de cacaoboter? Ik kan me de cacaoboter van vroeger wel herinneren maar die is niet vegan volgens mij. Ik neem aan dat jij een vegan variant gebruikt? Dus was benieuwd welke cacaoboter het dan moet zijn en waar die verkrijgbaar is.

Jolijn
Door

Jolijn

op 12 Mar 2016

Je kunt hem halen bij de natuurwinkel. Er zitten geen toevoegingen in. Ik gebruik cacaoboter van het merk superfoodies.

Wieneke
Door

Wieneke

op 09 Mar 2016

Ik koop het altijd bij de natuurwinkel, of online bij Pit&Pit.

Desi
Door

Desi

op 09 Mar 2016

Wauw ik ga er helemaal van watertanden. Het ziet er echt heerlijk uit. Waar kun je die paaseivormpjes halen? Ik heb ze nog nooit ergens gezien.

Jolijn
Door

Jolijn

op 12 Mar 2016

Ha Desi, als je googled op 'paasei vorm' dan vind je heel veel. Heb ook een linkje in het blog gezet.

Sangita
Door

Sangita

op 09 Mar 2016

Lekker....Na de Lente Detox!!!!

Reactie plaatsen

Zak dieper in je lijf