Follow us to receive the latest news!
Follow us to receive the latest news!
<:optin-form-placeholder>
Gezonde Twix Reepjes
Gezonde Twix Reepjes? Ja! En bovendien veel lekkerder. Ik wil jullie eigenlijk allemaal persoonlijk overhalen dit recept te maken. Echt god-de-lijk! De hoofdingrediënten zijn havervlokken, kokos, dadels en cacaopoeder. Toen ik op de middelbare school zat nam ik bijna iedere dag een Twix. Het was een verslaving. Niet zo gek natuurlijk door alle suikers en toevoegingen. Het was de combi van koek, karamel en chocola waarom de Twix mijn favoriete reep was. Deze homemade Twix is nog zoveel lekkerder! Gezonde Twix Reepjes +- 12 reepjes (afhankelijk hoe groot je ze maakt) Koeklaag 1,5 cup havervlokken (gebruik glutenvrije haver indien gewenst) 1/2 cup kokosrasp 1/3 cup kokosolie, gesmolten 4 el ahornsiroop 1/2 tl zout Karamel 2 cups medjouldadels 2 el water 1/2 tl zout Chocola 2 el kokosolie, gesmolten 4 el (rauwe) cacaopoeder 1/2 tl vanillepoeder Ik gebruikte een springvorm met een Ø 16 cm. Je kunt ook een vierkante springvorm gebruiken. Vet de springvorm in met kokosolie of bekleed de onderkant van de springvorm met bakpapier. Verwarm de oven voor op 175 graden. Doe de havervlokken, kokosrasp en zout in de keukenmachine en laat ongeveer 2 minuten draaien. Voeg dan de kokosolie en ahornsiroop toe en laat even draaien tot een plakkerig deeg ontstaat. Druk het koekdeeg in de springvorm zodat het helemaal egaal is verdeelt. Prik er een paar gaatjes in met een vork, zodat het deeg niet gaat bubbelen. Zet de springvorm 15 minuten in de oven. Laat daarna helemaal afkoelen. Maak de keukenmachine schoon en doe de dadels, water en zout erin. Laat aanstaan tot een egale karamel is ontstaan. Als het heel dik blijft kun je nog een scheutje water toevoegen. Verdeel de karamellaag pas over het koekdeeg als die helemaal is afgekoeld. Zet daarna in de vriezer. Roer de kokosolie, cacaopoeder en vanillepoeder door elkaar in een schaaltje. Verdeel de chocoladelaag over de karamellaag en zet minstens 4 uur in de vriezer. Haal de twix eruit en maak de rand van de springvorm los. Beweeg een mes onder de twix zodat hij loskomt en je hem op een snijplank kunt leggen. Gebruik een vlijmscherp mes om de twix in reepjes te snijden. Dit kan nogal een tricky klusje zijn. Geduld is hier de sleutel. Je kunt de twixreepjes minimaal 2 weken in de vriezer bewaren in een afgesloten bakje. Enjoy!
sImone
op 07 Oct 2015Francine
op 08 Jan 2016Fabienne
op 07 Oct 2015Jolijn
op 08 Oct 2015Karin
op 09 Oct 2015Jolijn
op 13 Oct 2015Jeanette
op 06 Oct 2015Jolijn
op 08 Oct 2015Sophie
op 22 Mar 2016Jolijn
op 24 Mar 2016Wieneke
op 05 Oct 2015Wieneke
op 08 Oct 2015Sanne
op 06 Oct 2015Carola
op 19 Jan 2016Jolijn
op 19 Jan 2016Debora
op 06 Oct 2015Jolijn
op 08 Oct 2015Sylvie
op 12 Oct 2015Jolijn
op 13 Oct 2015